Annons:

Harlestam har hittat rätt på kanten: ”Kan använda min kreativitet”

Hampus Harlestam börjar hitta rätt i sin nya roll som ytterforward.

Harlestam har hittat rätt på kanten: ”Kan använda min kreativitet”

Hampus Harlestam har hittat rätt i sin nya roll i Vimmerby Hockey. I de senaste matcherna har dessutom målskyttet lossnat.
– Det har funkat jättebra på kanten. Jag får åka mycket skidskor och kan använda min kreativitet i anfallszonen, säger Hampus Harlestam.

Annons:

Vimmerby Hockey är i utmärkt form och toppar den södra Hockeyettan efter 14 omgångar. Ner till tvåan Kristianstad skiljer det tre poäng och till Dalen under Allettanstrecket är differensen åtta poäng.

– Det är skönt att kolla på tabellen nu. Sen tycker jag definitivt att vi har mer att ge. Får vi ut det där lilla extra av alla spelare kan det bli en lång säsong, säger Hampus Harlestam.

Vad är anledningen till att det har gått så bra?

– De direktiv och riktlinjer som Phil (Horsky, tränare) har satt upp har en stor roll. Alla följer det och tror på det han säger. Sen är vi verkligen ett lag och inte ett gäng individualister.

Är du förvånad att ni ligger där ni ligger?

– Lite förvånad är jag. Under mina tidigare säsonger i Vimmerby har vi väl som bäst legat trea, fyra. Vi har aldrig varit etta med lite marginal. En anledning kanske är att vi inte har de där givna poängspelarna utan att vi är ett lag där alla stämplar in och gör sitt jobb varje dag.

Toppmatcher väntar

Samtidigt har inte VH råd att slå sig till ro då det återstår åtta matcher av grundserien. Närmast framför sig har Vimmerby matcher mot Tyringe, Hanhals och Helsingborg. Därefter radar topplagen upp sig i form av Kristianstad, Kallinge/Ronneby, Troja/Ljungby och Nybro.

– Det är fyra toppmatcher som kommer snart. Det är viktigt att vi vinner matcherna innan dess så att vi har ett bra glapp mellan oss och strecket.

Tyringe hemma är en match ni måste vinna?

– Ja, så är det. Jag förväntar mig inget annat än att alla kommer till matchen och gör det yttersta för att ta tre poäng. Senast mot Mörrum började vi matchen lite dåligt. Den här gången gäller det att vi är med från start, säger Hampus Harlestam.

Målskytt tre matcher i rad

Under sina säsonger i VH har Hampus Harlestam spelat som center, men under Phil Horskys ledning har han skolats om till ytterforward. En roll han vuxit in i på ett bra sätt.

– De flesta centrar borde kunna spela som ytterforward också. Så som Phil vill att vi spelar tycker jag att det passar mig bättre. Jag får åka mycket skridskor, får lite mer puck och kan använda min kreativitet i anfallszonen.

Efter att ha haft det lite tufft med målskyttet i början av säsongen har Hampus Harlestam nu nätat i tre matcher i rad.

– Alla tre har varit i öppen kasse i princip. Men visst känns det som att jag har kommit igång lite och jag har hittat bra kemi med Måns (Carlsson) och Pärna (Martin).

Var det tungt att inte göra så mycket mål i inledningen av säsongen?

– I år är väl första säsongen som jag inte varit så jättefixerad vid poängen. Fokus ligger på att gå långt med Vimmerby. Går jag in och gör det jag ska kommer det att trilla in poäng också, säger Hampus Harlestam.

Fakta

Vimmerbys interna poängliga efter 14 omgångar:

1) Måns Carlsson, 15 poäng (7+8)

2) Hampus Harlestam, 13 (5+8)

3) Martin Pärna, 12 (6+6)

4) Pontus Näsén, 10 (1+9)

5) Jakob Karlsson, 9 (3+6)

6) Alexander Andersson, 8 (2+6)

7) Oskar Carlsson, 8 (1+7)

8) Sebastian Åkesson, 6 (3+3)

9) Pontus Johansson, 5 (3+2)

10) Mathias Wigley, 4 (2+2)

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt