Annons:

Olle lever med hockeyn sju dagar i veckan: ”Utvecklats på alla sätt”

Olle Söderlund tycker att han utvecklats på flera sätt efter flytten till Oskarshamn. Foto: Linus Johansson

Olle lever med hockeyn sju dagar i veckan: ”Utvecklats på alla sätt”

Olle Söderlund lämnade Vimmerby för att utvecklas som hockeyspelare i Oskarshamn. Det är en flytt han inte ångrar i dag.
– Verkligen inte. Jag har utvecklats som hockeyspelare på alla sätt, säger 17-åringen när vi träffar honom i Arena Oskarshamn.

Annons:

Efter att Olle Söderlund slutat högstadiet i Vimmerby var det dags att skriva nästa kapitel i livet och hockeykarriären. Flyttlasset gick till Oskarshamn för studier vid stadens hockeygymnasium. Där är han nu inne på sitt andra år och sin andra säsong i IK Oskarshamn.

– Jag har utvecklats på flera sätt. Dels genom att jag klarar mig själv i och med att jag flyttat hemifrån och bor själv. Sen givetvis som hockeyspelare där jag utvecklat allt.

Vad har du utvecklat mest?

– Det är mycket, men ska jag trycka på något är det det fysiska spelet, skridskoåkningen och skottet. Det är bitar som vi forwards jobbar mycket på, säger Olle Söderlund.

Utvecklande med J20-spel

Förra säsongen spelade Olle Söderlund enbart i Oskarshamns J18-lag och producerade då 17 poäng på 34 matcher. I år har det så här långt blivit elva poäng på tolv matcher. Dessutom har Söderlund fått chansen i sju matcher i IKO:s J20-lag och där levererat en poäng.

– Det har gått bra. I J18 har det ju blivit en del poäng. I J20 har jag har jag fått en annan roll och jag kan ju inte begära så mycket speltid där. Det är skitkul att få vara med de lite äldre spelarna och känna på det och ta lärdom av dem.

Tio pass i veckan

Man kan minst sagt säga att Olle Söderlund lever med och för hockeyn.

– Räknar jag träningar och matcher blir det tio hockeypass i veckan, plus gym. Ibland kan det bli träning med både J18 och J20, men det kan vara tufft att fokusera och ta i på båda träningarna då.

Du känner inte att det kan bli för mycket hockey?

– Nej. Det här är anledningen till varför jag kom hit. Jag vill träna och spela mycket, säger Olle Söderlund.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt