KAPTENEN VISADE VÄGEN FÖR VH – TOG TRE NYA POÄNG

Vimmerby Hockey spelade hem ytterligare tre poäng i kväll. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey fortsätter att leverera trepoängare i Hockeyettan. I kväll blev det seger med 3-1 i hemmamatchen mot bottenlaget Tyringe. Avgörandet kom dock inte förrän i den tredje perioden, där lagkaptenen Jakob Karlsson visade vägen med sitt 2-1-mål.

Vimmerby startade matchen mycket starkt och fick också tidig utdelning. Redan efter fyra minuter och fem sekunder hittade Christian Blomqvist nätet i powerplay. VH kunde ha utökat den ledningen, men istället släppte man upp Tyringe rejält i slutet av perioden. Målvakten Jonathan Stålberg fick göra flera kvalificerade räddningar, bland annat på ett friläge.

Den andra perioden gav inget mål och VH gick därmed in till period nummer tre med en 1-0-ledning. Det skulle visa sig vara mycket vanskligt. Bara en minut och 53 sekunder in i perioden kvitterade Andreas Anarp till 1-1.

Mål i fem mot tre

Tyringe drog nästan omgående efter målet på sig två utvisningar inom loppet av fem sekunder. Det skulle bli matchavgörande. Det tog nämligen bara ett 40-tal sekunder för lagkaptenen Jakob Karlsson att ge hemmalaget ledningen på nytt. Efter det kändes det som att VH hade hyfsad kontroll på matchen och efter 53.22 utökade Alexander Andersson till 3-1.

Vimmerby-Tyringe 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (04.05) Christian Blomqvist (Jakob Karlsson, Måns Carlsson).

Tredje perioden: 1-1 (41.53) Andreas Anarp (Belmin Mesanovic, Kevin Eriksson), 2-1 (44.00) Jakob Karlsson (Pontus Näsén, Pontus Johansson), 3-1 (53.22) Alexander Andersson (Mathias Wigley).