Annons:

VH kan göra jätteryck i tabellen – ställs mot överraskningslaget

Martin Pärna spelar inte dagens match mot Hanhals. Foto: Ossian Mathiasson

VH kan göra jätteryck i tabellen – ställs mot överraskningslaget

Vimmerby Hockey kan göra ett rejält ryck i division ett-tabellen i dag. I vägen för ett eventuellt ryck står överraskningslaget Hanhals på bortais.
– Det är ett lag som är jätteskickligt offensivt, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Om Vimmerby tar tre poäng i dag utökar laget serieledningen till sex poäng. Avståndet ned till sjätteplatsen kommer också att vara minst nio poäng.

Dagens motståndare, Hanhals, är sjua i serien och har bara en poäng upp till en Allettanplats. Laget nämndes inte i försnacket, men har smugit med och är i mycket fin form.

– Det förvånar mig inte att Hanhals har gått så bra. De har många spelare som tidigare varit i Frölundas organisation. De har bra fart och mycket skicklighet och gör massa mål i spel fem mot fem. Det blir tufft, men vi är redo och har gjort det bra så här långt, säger Phil Horsky.

Ström och Pärna saknas

Horsky är övertygad om vad som blir viktigt för att vinna dagens match.

– Vi behöver göra det bra i powerplay och boxplay och ha ett bättre beslutsfattande med pucken. Sen måste vi fortsätta på samma sätt i det defensiva spelet. De kan verkligen skada ett lag med sin offensiv, men vi har ett bra försvarsspel och det ger oss självförtroende att vinna även sådana här matcher.

Hanhals har flera poängstarka spelare att se upp med. Robin Carlsson, Mattias Elfström, Pontus Andreasson, Henrik Persson och Max Lindroth är alla topp 16 i seriens poängliga.

– Vi måste se till att vi har kontroll över matchen. Hanhals vill att det ska bölja fram och tillbaka och så vill inte vi ha det. Vi måste spela med huvudet och ligga rätt i positionerna, säger Phil Horsky.

Pelle Ström och Martin Pärna saknades i senaste matchen och de finns inte med i uppställningen mot Hanhals heller. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt