VH blev poänglöst i kväll – sex poäng ned till strecket

Vimmerby blev utan poäng mot Hanhals. Foto: Linus Johansson

Ett formtoppat Hanhals blev för svårt för Vimmerby Hockey. Det blev förlust med 3-1 på bortais.

Vimmerby hade det tufft inledningsvis och Hanhals tog ledningen 11.37 in i matchen. Hemmalaget vann skotten med 15-5 och det visar förstås på att Hanhals hade ett övertag.

I den andra perioden var det VH som tog över. Skotten vanns med 21-10 och sex minuter in i perioden kvitterade Oskar Carlsson till 1-1, assisterad av Christian Blomqvist och Oliver Kempainen.

Hanhals avgjorde sedan matchen tidigt i den tredje perioden. Mattias Elfström gav laget ledningen efter 48 sekunder och knappt fem minuter senare utökade Ludvig Rantanen till 3-1.

Vimmerby toppar fortfarande tabellen, tre poäng före Kristianstad. Däremot skiljer det nu bara sex poäng ned till just Hanhals nedanför allettanstrecket.