Annons:

Negativt besked för VH: Han kan missa resten av grundserien

I värsta fall har skadade Pontus Johansson spelat färdigt i grundserien. Foto: Linus Johansson

Negativt besked för VH: Han kan missa resten av grundserien

Pontus Johansson drog på sig en axelskada i söndagens bortamatch mot Hanhals. Nu riskerar Vimmerby Hockeys center att missa resten av grundserien.
– Vi utgår från att han är borta i minst två veckor. Förmodligen spelar han inte mer i grundserien, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Det var i mitten av den tredje perioden i bortamatchen mot Hanhals i söndags som Pontus Johansson skadade sig.

– Det är inte första gången det händer honom och vi måste avvakta lite. Men jag utgår från att han är borta i minst två veckor. Förmodligen spelar han inte mer i grundserien, men vi får se, säger Phil Horsky.

”Sjukt viktig”

Horsky gillar inte det faktum att Vimmerby tvingas spela utan den rutinerade centern.

– Pontus är sjukt viktig för oss och har spelat grymt bra på slutet. Vi kommer att sakna honom, men det finns andra som kan kliva fram i hans roller.

På onsdagskvällen tar VH emot jumbon Helsingborg på hemmais. Till den matchen finns också ett par positiva nyheter och det är att Pelle Ström och Martin Pärna troligen är tillbaka i spel då.

– Det ser mycket bättre ut för dem och som det ser ut nu kan de gå för fullt i morgon, säger Phil Horsky.

”Utvecklats enormt mycket”

VH kommer närmast från en 3-1-förlust borta mot Hanhals.

– Jag har analyserat den matchen. Det var en okej insats, men borta måste allt stämma. Vi saknade drivet att göra mål litegrann. Vi måste vara mer desperata och ha mer desperation även i det offensiva spelet. Taktiskt finns det inget negativt att säga utan vi löste deras press och därför fick vi också många målchanser. Vi har utvecklats enormt mycket och spelar vår bästa hockey just nu, men det hjälper inte om man inte sätter sina chanser.

Sätter press

Trots förlusten mot Hanhals toppar Vimmerby fortfarande tabellen i den södra Hockeyettan, tre poäng före Kristianstad. Däremot är det med sex omgångar kvar att spela bara sex poäng ned till Hanhals under Allettanstrecket.

På onsdagen tar VH alltså emot seriens jumbo Helsingborg på hemmaplan. Något annat än tre poäng där är inte godkänt.

– Jag har scoutat dem i ett par matcher och de är inte lätta att möta. De spelar som Hanhals och sätter mycket press, men har inte samma skills.

Hur vill du se att ni uppträder?

– Vi vill visa upp oss direkt, det är vår hemmaplan. Det ska inte vara någon nonchalans utan vi ska vara starka på puck och vara disciplinerade. Gör vi de bitarna bra kommer vi att vinna, säger Phil Horsky.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt