Annons:

Ovanlig kväll väntar trollgubben Carlsson: ”Lite derbykänslor kvar”

Måns Carlsson ser fram emot kvällens seriefinal mot Kristianstad. Foto: Ossian Mathiasson

Ovanlig kväll väntar trollgubben Carlsson: ”Lite derbykänslor kvar”

Seriefinal mellan Kristianstads IK och Vimmerby Hockey. Räkna med att VH:s trollgubbe Måns Carlsson taggar till lite extra då.
– Det ska bli jäkligt roligt och jag har lite derbykänslor kvar sedan i fjol när jag spelade i Tyringe. Och det är klart att det blir rivalitet i en seriefinal, säger Måns Carlsson.

Annons:

Vimmerby har imponerat i grundserien och är i serietopp med fem matcher kvar att spela. Tvåan Kristianstad är tre poäng bakom. Till Nybro under Allettanstrecket skiljer det nio poäng.

– Det är tajtare än många kanske tänker. Visst, vi ligger etta, men det är ändå tajt i tabellen. Vi är inte klara på långa vägar, men det är skönt att ha allt i egna händer. Det är bara att gå ut och köra, säger Måns Carlsson.

Ser bra möjligheter

Matchen mot Kristianstad är alltså en seriefinal.

– Det är klart att det är speciellt med en seriefinal. Det är inte ofta jag har spelat det. Det ska bli skitkul och det kommer att bli mycket känslor.

Vad krävs av er för att besegra Kristianstad?

– Att vi fortsätter göra det vi är bra på. Med andra ord att vi spelar tätt bakåt och har rörelse framåt. Sköter vi korten rätt kommer vi att vinna, så är det bara. Det känns som att vi har goda möjligheter att slå dem, säger Måns Carlsson.

Hur viktigt är det att vinna serien?

– Det är det målet vi har allihopa. Vinner vi serien bevisar vi för oss själva att vi verkligen vill nå de mål vi sätter upp och då skapar vi oss ett namn också. Vinner vi södra serien lär man vara rädd för Vimmerby.

Elva i poängligan

Måns Carlsson har imponerat under säsongen och blivit en publikfavorit i ”Tigerkulan”. Med 17 poäng placerar han sig som elva i seriens poängliga och med det är han bästa Vimmerbyspelare.

– Jag tycker att formen är god även om det har varit lite down i de senaste matcherna. Vi har inte riktigt haft rätt flow i fem mot fem-spelet, men annars känns det bra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt