Annons:

VH TESTAR LYCKAN UTOMLANDS – VÄRVAR FRÅN FINLAND

Vimmerby Hockey värvar från Finland.

VH TESTAR LYCKAN UTOMLANDS – VÄRVAR FRÅN FINLAND

Vimmerby Hockey gör ett nytt försök utomlands. Nu plockas 24-årige backen Sebastian Kauppila in från KeuPa i Mestis, Finlands motsvarighet till Hockeyallsvenskan.

Annons:

Vimmerby Hockey har inte haft någon större lycka med sina utländska värvningar under de senaste säsongerna. Nu gör klubben ett försök till.

Den här gången plockar min in Sebastian Kauppila från Finland. På meritlistan har han fem säsonger i Mestis, som är Finlands motsvarighet till Hockeyallsvenskan. De tre senaste säsongerna har backen spelat i KeuPa HT. Förra säsongen producerade han elva poäng (2+9) på 48 matcher i grundserien och den här säsongen har det blivit åtta poäng (0+8) på 21 matcher. Under förra säsongen hade Kauppila bäst plus/minus-statistik av samtliga spelare i Mestis grundserie (+21) och var trea i backarnas interna poängliga under slutspelet med åtta poäng (1+7) på 15 matcher. Även här var VH-förvärvet i toppen i plus/minus-statistiken.

Säsongen 2015/16 spelade Sebastian Kauppila för Asplöven i Hockeyallsvenskan. Där blev det fem poäng (3+2) på 45 matcher.

Bra spelsinne

På meritlistan finns också tre landskamper med Finlands U20-landslag.

– Det är en solid och rörlig tvåvägsback med bra spelsinne och karaktär. Han har dessutom erfarenhet från allsvenskt spel i Sverige och har spelat i ett finskt lag som skördat framgångar de senaste fyra åren. Vi har haft kontakt med Sebastian Kauppila en längre tid, och nu var det rätt läge för honom att komma till oss. Vi hoppas och tror att det blir ett bra tillskott till en redan stark backsida, säger Vimmerby Hockeys klubb&sportchef Daniel Stolt.

Sebastian Kauppila är redan på plats i Vimmerby, och gör sin första träning med VH under tisdagskvällen. Om all papperexercis går som planerat kommer han att vara spelklar till onsdagens hemmamatch mot Troja/Ljungby.

Kontraktet med Vimmerby gäller säsongen ut.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt