Annons:

Förändringar i VH i seriefinalen: ”Missnöjd med några spelare

Phil Horsky vill se en uppryckning mot Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

Förändringar i VH i seriefinalen: ”Missnöjd med några spelare"

Seriefinal hemma mot Troja/Ljungby. Då gör Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky flera förändringar.
– Jag är missnöjd med några spelare och kommer att ändra i lineupen. Jag förväntar mig mer, säger Phil Horsky.

Annons:

Efter att Vimmerby förlorat toppmatchen hemma mot Kallinge/Ronneby i söndags var Phil Horsky allt annat än nöjd. Nu får den insatsen konsekvenser.

– Vi körde ett kortare pass i går och hade ett längre samtal om de saker jag inte var nöjd med samt individuella samtal. Jag är missnöjd med vad några av spelarna presterade och kommer att ändra i lineupen. Jag förväntar mig mer. Då snackar jag inte poäng utan viljan att visa upp sig, säger Phil Horsky.

Vad blir det för förändringar?

– Jag funderar fortfarande litegrann. Jag tror att Pärna (Martin) och Åkesson (Sebastian) kommer att spela med Kempainen (Oliver) och Hampus (Harlestam) och Anton (Carlsson) med Måns (Carlsson).

”Lovar att det blir annorlunda”

Med tre omgångar kvar att spela leder Vimmerby serien före Troja/Ljungby. Inför seriefinalen är VH tre poäng före Troja.

– Troja är ett kanonbra hockeylag. Nyckeln för oss blir att ta bort deras fart. Vi behöver inte snacka så mycket taktik, vi har gjort bra taktiska matcher mot både Kristianstad och Kallinge/Ronneby. Det som krävs nu är att vi verkligen är där. Det är seriefinal på hemmaplan, det blir inte bättre. Alla ska vara på tårna och vilja vinna. Jag ska egentligen inte behöva säga ett ord i morgon.

Det kommer att bli en bättre insats än mot Kallinge/Ronneby?

– Jag lovar att det blir annorlunda. Det finns 10-15 procent till. Vill du vara en stor spelare måste du steppa upp i sådana här matcher. Det är tre matcher kvar och vi har en jättechans att vinna serien.

”Solid defensiv back”

Phil Horsky är nöjd över att ha fått in en ny back i truppen i Sebastian Kauppila.

– Vi har behövt en back redan från början så det känns kul att få in en ny spelare nu. Han är en solid defensiv back som är bra i boxen, har ett bra förstapass och som spelar enkelt. Det är en spelare som täcker skott och som gör allt för att vinna hockeymatcher. För oss blir det bra att få in en sådan kille inför de tuffare matcherna som kommer framöver.

VH-tränaren hoppas att nyförvärvet ska kunna göra debut redan mot Troja/Ljungby i morgon.

– Jag hoppas kunna ha med honom som sjundeback i morgon så att han får vara med och komma igång litegrann, säger Phil Horsky.

Får spela med Wigley

Vad som är helt klart är att publiken kommer att få se Joakim Stjern Svensson, ett lån från HV71.

– Det är svårt att spela med elva forwards så det blir bra att få in en tolfte. Han kommer att spela med Wigley (Mattias) och kommer att bidra med energi och fart.

Kan han bli kvar i mer än en match?

– Vi får se, just nu har jag ingen aning. Men vi kommer att kolla framöver om han trivs hos oss och vill vara kvar längre.

Skadade Pontus Johansson lär inte spela mer i grundserien.

– Det ser bra ut, men vi pushar honom inte. Det är inte första gången han har problem med axeln. Vi räknar inte med honom i grundserien, säger Phil Horsky.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt