VH KÖRDE ÖVER TROJA/LJUNGBY – NÄRA SERIESEGERN

Hampus Harlestam skriker ut sin glädje efter att ha gjort 2-0-målet i Vimmerbys segermatch mot Troja/Ljungby. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey gjorde en toppinsats i seriefinalen hemma mot Troja/Ljungby. VH avgjorde matchen i den andra perioden och vann till slut med 3-0. Nu är laget klart för spel i Allettan och stormar samtidigt mot serieseger i den södra Hockeyettan.

Den första perioden i seriefinalen mellan Vimmerby och Troja/Ljungby blev minst sagt dramatisk. Inte ens tio minuter hade spelats när Vimmerbys lån från HV71, Joakim Stjern Svensson, drog på sig ett matchstraff. Samma öde drabbade även bortalagets Johan Lindholm.

Ströms mål blev bortdömt

Bara ett par minuter senare jublade publiken över ett 1-0-mål inprickat av Pelle Ström. Det var åtminstone vad alla trodde. Istället slutade det med bortdömt mål och utvisning på VH-spelaren Mattias Wigley, som körde in i Troja-keepern Wictor Ragnewall.

Det blev en lyckad utvisning – för VH. Efter tio sekunder iscensatte Måns Carlsson en kontring som avslutades med att Anton Carlsson satte 1-0.

Vimmerby gjorde en stark förstaperiod och ledde rättvist med 1-0 efter de första 20 minuterna.

Avgjorde matchen i slutet av andra

Hemmalaget hade ett bra överläge i den andra perioden, men målen lät vänta på sig. Till slut kom dock utdelningen. Med drygt två minuter kvar att spela av perioden avslutade Hampus Harlestam distinkt till 2-0. Det dröjde sedan bara en minut och fem sekunder innan Mattias Wigley utökade ledningen till 3-0.

Vimmerby fortsatte att spela bra även i den tredje perioden och spelade hem segern på ett stensäkert sätt.

Med två omgångar kvar att spela är Vimmerby nu definitivt klart för spel i Allettan efter jul. Laget är dessutom på väg mot serieseger i grundserien. VH är nu fyra poäng före andraplacerade Kallinge/Ronneby.

Vimmerby–Troja/Ljungby 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (11.56) Anton Carlsson (Måns Carlsson, Ludvig Jardeskog) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 2-0 (37.55) Hampus Harlestam (Anton Carlsson, Måns Carlsson), 3-0 (39.00) Mattias Wigley (Oliver Kempainen).