Annons:

Anton blev målskytt – och täckte skott vid 3-0: ”Krigade för nollan”

Anton Carlsson var en av många som imponerade när Vimmerby körde över Troja/Ljungby. Foto: Linus Johansson

Anton blev målskytt – och täckte skott vid 3-0: ”Krigade för nollan”

Anton Carlsson har tagit stora kliv i år. I seriefinalen mot Troja/Ljungby klev han fram och gjorde det viktiga 1-0-målet. Efter matchen hyllade han laget.
– Jag tycker att vi dominerade hela matchen, säger Vimmerbykillen.

Annons:

Ungefär halvvägs in i den första perioden gjorde Anton Carlsson sitt tredje mål för säsongen. Det betydde viktiga 1-0 för Vimmerby.

– Det var riktigt skönt. Jag har haft mycket lägen och har fått spela mycket i år, men målskyttet har inte studsat med riktigt. Jag måste väl bli lite resolutare när läget kommer, säger Anton Carlsson.

”Var bara att raka in den”

1-0-målet kom för övrigt i Vimmerbykillens paradgren, boxplay.

– De slarvade lite och vi tog tillvara på det. Måns (Carlsson) slog en riktigt bra pass och det var bara att raka in den. Det var skönt att vi kunde koppla greppet där.

VH gjorde en bra förstaperiod – och en ännu bättre andra.

– Vi var bra i första och höjde oss ännu mer i andra. Det kändes som att vi var det bästa laget hela tiden. Vi släppte aldrig in Troja och slog aldrig av på takten. Sen fick vi tvåan och trean i slutet av andra perioden, det var välförtjänt, säger Anton Carlsson.

”Tog lite illa”

Till slut vann hemmalaget seriefinalen med 3-0.

– Vi spelade riktigt smart i sista, fick ned puckarna och lät tiden gå samtidigt som vi skapade en del också. Det här var en klockren seger, en riktig lagseger.

I slutet av matchen täckte Anton Carlsson ett skott som tog illa på foten.

– De vann en tekning när vi hade powerplay och jag såg att det blev ett bra skottläge. Jag krigade för nollan där och tycker att det säger ganska mycket när vi täcker skott vid 3-0 i slutet av matchen. Det ger mycket energi till laget.

Hur känns foten nu?

– Det tog lite illa, men det är nog ingen fara.

Nybro väntar i helgen

Vimmerby Hockey är nu klart för sin åttonde raka Alletta och har ett jätteläge att vinna grundserien. Närmast väntar Nybro på bortais.

– Vi vill vinna serien, det är ett mål vi har. Det blir en riktigt viktig match mot Nybro och får vi med oss dem till Allettan kommer det kännas bra att ha slagit dem borta. Det skulle stärka gruppen. Det finns ingen anledning att slå av nu, säger Anton Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt