Annons:

Rydén hyllade laget efter hållen nolla: ”Grabbarnas förtjänst”

Tomas Rydén hade en ganska lugn kväll i kassen. Foto: Linus Johansson

Rydén hyllade laget efter hållen nolla: ”Grabbarnas förtjänst”

Tomas Rydén höll nollan i seriefinalen mot Troja/Ljungby. Men utöver några fina räddningar i den första perioden hade VH-målvakten faktiskt inte särskilt mycket att göra.
– Att jag höll nollan i dag är grabbarnas förtjänst, säger Tomas Rydén.

Annons:

3-0 i seriefinalen mot Troja/Ljungby. 37-17 i skott. Vimmerby var tämligen överlägset långa stunder av matchen.

– Vi gjorde en perfekt match över 60 minuter. Vi tryckte ned dem totalt, det är den bästa matchen vi gjort här hemma. Att de hade 17 skott bevisar hur mycket puck vi hade och hur vi styrde spelet, säger Tomas Rydén.

”Bra för hela gruppen”

Rydén hade en ganska lugn match i kassen, men var säkerheten själv när lägena väl dök upp. Och en hållen nolla är förstås alltid en hållen nolla.

– Att jag höll nollan i dag är grabbarnas förtjänst. Det är bra för mitt eget självförtroende och för hela gruppen. Det var en svår match också där jag behövde hålla fokus utan att ha så mycket att göra.

I slutet av matchen, vid ställningen 3-0, täckte Anton Carlsson ett skott som kanske kunde vållat bekymmer för Tomas Rydén.

– Ja, det var fint att se. Nu såg jag att han låg där inne (i omklädningsrummet) med en ispåse. Det är bra att han visar sådan vilja. Även om vi leder med 3-0 i slutet av matchen krigar vi för varandra.

Phil Horsky brukar prata i termer om att ni ska ”svara” efter förluster. Det kan man säga att ni gjorde i dag?

– Det kan man verkligen säga. Vi visade stark moral. Som vi studsade tillbaka efter matchen mot Kallinge, det är riktigt imponerande.

Mål att vinna serien

Vimmerby är nu klart för Allettan och behöver ta tre poäng i de två avslutande matcherna för att säkra seriesegern i grundserien på egen hand. I de matcherna väntar först Allettan-jagande Nybro på bortais och sedan bottenlaget Halmstad på hemmaplan.

Hur viktigt är det att vinna grundserien?

– Det är viktigt eftersom vi satt upp som mål att vinna serien. Det är det vi kämpar för nu. Allettan har också varit ett delmål så det är jätteskönt att det är klart, säger Tomas Rydén.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt