Annons:

VH kan säkra seriesegern mot Nybro – ”Vill visa hela hockeysverige”

Robin Höglund är tillbaka efter en lång avstängning. Foto: Ossian Mathiasson

VH kan säkra seriesegern mot Nybro – ”Vill visa hela hockeysverige”

Vimmerby Hockey har ett jätteläge att vinna grundserien i den södra Hockeyettan. Allt som krävs är totalt tre poäng i de två avslutande matcherna.
– Det blir en mental utmaning att matcha Nybros desperation, säger VH-coachen Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby gjorde en mycket stark insats hemma mot Troja/Ljungby i onsdags, där det blev seger med 3-0.

– Det var en bra match, men det finns fortfarande saker vi kan göra bättre. Jag tänker framförallt på vårt powerplayspel. Utdelningen där måste bli bättre. Visst, vi hade ett snyggt passningsspel, men vi måste sätta dit puckarna också, säger Phil Horsky.

”Då har du problem”

Segern mot Troja/Ljungby gjorde att VH definitivt blev klart för spel i Allettan efter jul. Målsättningen att vinna serien är dock inte i hamn än. Med två matcher kvar att spela är Vimmerby fyra poäng före tvåan Kallinge/Ronneby. Tre poäng borta mot Nybro på söndag skulle därmed säkra förstaplatsen. Men även vid en förlust skulle VH ha förstaplatsen i sina egna händer inför den sista omgången, där bottenlaget Halmstad väntar på hemmais.

– Vi snackar om att aldrig vara nöjda utan att vi alltid ska vara hungriga. Vi vill vinna serien på söndag, det är vårt mål. Standard för oss måste vara att aldrig vara nöjda. Om du är nöjd med det du gjort måste du ifrågasätta din målsättning. Då har du problem med din tidigare framgång.

Kan det inte vara svårt att hitta den rätta glöden när ni är klara för Allettan?

– Jag förstår vad du menar. Det blir en mental utmaning att matcha Nybros desperation. Men vi måste vilja vinna och får inte slappna av. Den attityden måste vi ha och jag vet att grabbarna har den. Alla måste vara redo att göra grovjobbet igen. Vi vill visa hela hockeysverige att vi är klara för Allettan, men att vi bara kör ändå. Det handlar om attityd och karaktär, säger Phil Horsky.

”Hatten av för honom”

Nybro å sin sida går en stenhård kamp för att ta sig till Allettan.

– De är skickliga i vändningsspelet, vilket gör att vårt beslutsfattande i mittzonen blir avgörande. Nybro har offensivt skickliga killar och är bra i powerplay.

I Vimmerbys lag är Robin Höglund tillbaka efter en lång avstängning.

– Det är bra för oss och kul för Robin. Han har gjort det bra och kört hårt under den här tiden. Dessutom har han varit positiv hela tiden och motiverat grabbarna, hatten av för honom, säger Phil Horsky.

Som vi har berättat tidigare så spelade VH-backen Ludvig Jardeskog med allsvenska Karlskrona i fredags. Det gör att han inte kan spela mot Nybro. Jardeskog är däremot tillbaka i VH till serieepilogen mot Halmstad.

Pontus Johansson saknas på grund av skada och det är oklart hur det blir med Christian Blomqvists medverkan mot Nybro.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt