Annons:

Klartecken för en 16:e säsong i VIF:

Rickard Thuresson går snart in på sin 16:e säsong i VIF.

Klartecken för en 16:e säsong i VIF: "Självklart egentligen"

Rickard Thuresson är den spelare som mest symboliserar Vimmerby IF under 2000-talet. Nu är han klar för ytterligare en säsong.
– Det var väl rätt självklart egentligen, säger han.

Annons:

2003 gjorde Rickard Thuresson sin första säsong i seniorlaget med Vimmerby. Många mål har noterats av honom sedan dess. Hjälterollerna har varit många. Att se ett VIF utan honom är nästan otänkbart.

Nu är han klar för ännu en säsong i klubben.

– Jag har väl funderat lite. Det tar mycket tid, jag har två grabbar och sådär. Men vi har hittat ett upplägg som kommer passa mig och då kör vi på det. Jag kanske inte tränar varje pass, men det får bli så mycket det går. Det är anpassat till min situation, säger Rickard Thuresson.

Var det nära att det blev något annat för dig?

– Nja, det var väl rätt självklart egentligen. Det fanns alternativ, men målsättningen har alltid varit en fortsättning.

"Vad jag ville också"

Rickard Thuresson kommer också bli mittback i första hand, enligt sportchefen Johan Carlsson.

– Det var vad jag ville också, det ville jag redan förra året också. Nu tycker jag att vi har så mycket forwards och unga, offensiva spelare att jag behövs bättre där bak. 

Vad tror du om uppläget med Dragan Zivic?

– Jag har bara mött honom som spelare, men vi ringde varandra häromveckan och pratade litegrann. Vi pratade om hans syn på fotboll och upplägg, men det är svårt att säga något nu.

"Vet inte om jag är viktig"

Rickard Thuresson säger att det inte går att ha någon annan målsättning än en bättre tabellplacering än förra året. Men sin egen betydelse för klubben är han mer försiktig med att kommentera.

– Jag vet inte om jag är särskilt viktig. Det roliga är väl att jag har varit med från division fyra och får stå för rutin. Vi har inte så många åldersstigna i laget riktigt. 

Trots "Thures" långa och fina karriär har han långt kvar till Budo Ericssons rekord.

– Han har väl sisådär 750 matcher, så det är en bit kvar tills dess.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt