VH lyckades inte säkra seriesegern – Nybro vände 0-2

Markus Palmberg nätade för Nybro mot VH.

Nybro Vikings behövde vinna för att ha chansen på en Allettan-plats. För Vimmerby Hockey kunde seriesegern ha säkrats.
Men Nybro vände 0-2 till 4-2 i länsderbyt.

Vimmerby Hockey fick en bra start på bortamatchen mot Nybro Vikings. Måns Carlsson gav VH ledningen efter knappt sju minuter. Trots en mängd skott höll Vimmerby undan perioden ut.

I den andra akten, när Nybro spelade powerplay, kunde Mattias Wigley skrinna iväg och bli fri. Han gjorde inget misstag utan ökade på till 2-0. Seriesegern såg ut att vara i Vimmerbys händer just där och då.

Men Nybro hade inte gett upp.

Kort efter VH:s 2-0-mål kom hemmalagets reducering.

Palmberg målskytt

Det målet gav uppenbarligen energi inför den tredje perioden. Snabbt kom 2-2 för Nybro och inte långt därefter kom 3-2 genom förre VH-spelaren Markus Palmberg.

Nybro gjorde även 4-2 och Vimmerby lyckades inte hitta någon reducering.

I och med förlusten är inte seriesegern i hamn. Det kan, beroende på andra resultat, räcka med förlust hemma mot Halmstad dock.