Annons:

VH-spelare anmäld efter tackling – riskerar avstängning

Mattias Wigley riskerar en avstängning efter att ha anmälts till disciplinnämnden. Foto: Ossian Mathiasson

VH-spelare anmäld efter tackling – riskerar avstängning

Mattias Wigley sänkte Troja/Ljungbys målvakt Wictor Ragnewall med en armbåge. Nu har Vimmerbyspelaren anmälts till disciplinnämnden.
– Det skulle inte vara rättvist med en avstängning, tycker VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Det var i mitten av den första perioden i matchen mellan Vimmerby och Troja/Ljungby som Wictor Ragnewall föll till isen efter en sammanstötning med Mattias Wigley. Vimmerbyspelaren fick två minuters utvisning för goaltender interference, men fick fortsätta spela därefter.

Efter matchen lade Wictor Ragnewall ut ett videoklipp från incidenten på twitter med följande text: ”Vässad armbåge från hörnet, kommentar ”var ska han ta vägen då?” För egen del blir det massage imorgon”.

"Det ser illa ut"

Efter det har Mattias Wigley anmälts till disciplinnämnden.

– Jag tycker inte att processen är okej. Att man kan sitta och lägga ut något på twitter och så blir det anmält. Då kan jag titta igenom en match och hitta mycket som går att anmäla, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Vad tycker du om situationen?

– Som jag uppfattar det ser inte Wigley målvakten och han är utanför målgården. Det fanns ingen intention att tackla honom med armbågen. Det ser illa ut, men som jag ser det söker målvakten kontakten. Det skulle inte vara rättvist med en avstängning.

Disciplinnämnden har möte på tisdagar och Phil Horsky räknar med ett besked gällande en eventuell avstängning i morgon.

Klicka här för att se incidenten.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt