VIMMERBYKILLAR VISADE VÄGEN – VH TOG HISTORISK SERIESEGER

Vimmerby Hockey tog i kväll en historisk serieseger genom att utklassa Halmstad. Foto: Linus Johansson

Vimmerby var piskat att ta två poäng i hemmamatchen mot jumbon Halmstad för att säkra en historisk serieseger i Hockeyettan södra. Och visst lyckades laget med det. VH hade lekstuga och vann till slut med 7-1.

Hemmalaget gjorde ingen vidare förstaperiod och rätt fokus såg ut att saknas under långa stunder. Trots det ledde Vimmerby med 2-1 efter de första 20 minuterna.

När matchen var knappt fem minuter gammal spräckte Oskar Carlsson nollan i powerplay. Det tidiga målet knäckte dock inte Halmstad, som kvitterade till 1-1 15.57 in i perioden. Till slut blev det ändå VH som drog det längsta strået i den första akten. Med en knapp minut kvar att spela bjöd nämligen Jacob Isaksson på ett snyggt mål fram till 2-1.

Därmed var det två Vimmerbykillar som sköt VH mot den historiska seriesegern. Oskar Carlssons mål var hans tredje för säsongen medan Jacob Isaksson spräckte sin målnolla.

Avgjorde i andra

Hemmalaget avgjorde sedan matchen i den andra perioden. Pontus Näsén satte 3-1 efter bara 33 sekunder och innan perioden ens var tio minuter gammal hade Hampus Harlestam utökat till 4-1 och Sebastian Åkesson till 5-1. I slutet av perioden satte Hampus Harlestam sitt andra mål för kvällen fram till 6-1.

Den sista perioden blev inte särskilt välspelad. VH kunde dock utöka till 7-1 efter knappt sju minuter genom Oscar Gustavsson.

Mer från matchen kommer under kvällen.

Vimmerby–Halmstad 7-1 (2-1, 4-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (04.57) Oskar Carlsson (Jakob Karlsson, Sebastian Åkesson) spel fem mot fyra, 1-1 (15.57) William Berg (Hugo Johansson), 2-1 (19.09) Jacob Isaksson (Martin Pärna).

Andra perioden: 3-1 (20.33) Pontus Näsén (Christian Blomqvist), 4-1 (25.04) Hampus Harlestam (Pontus Näsén, Ludvig Jardeskog), 5-1 (27.21) Sebastian Åkesson (Ludvig Jardeskog, Jakob Karlsson), 6-1 (39.41) Hampus Harlestam (Oscar Gustavsson, Martin Jönsson).

Tredje perioden: 7-1 (46.33) Oscar Gustavsson (Måns Carlsson, Martin Jönsson).