Annons:

Horsky: ”En present att ha så stark karaktär i gruppen”

Oskar Carlsson gjorde Vimmerbys första mål i matchen mot Halmstad. Foto: Linus Johansson

Horsky: ”En present att ha så stark karaktär i gruppen”

Vimmerby Hockey har gjort en överraskande stark grundserie och spelade i kväll hem seriesegern via 7-1 hemma mot Halmstad.
– Vi har en kanongrupp med ett väldigt bra ledarskap, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Efter en lite tveksam inledning på matchen mot Halmstad var det Vimmerby för hela slanten. Laget hade 2-1 efter den första perioden och gick sedan fram till 6-1 efter två akter.

– Första tio var det lite dåliga vanor, men sedan var det kanonhockey i 50 minuter. Framförallt i andra perioden där vi ställde om snabbt, det är vår styrka, säger Phil Horsky.

”Det värsta jag upplevt”

VH-tränaren fick kasta om sent i laget efter att Mattias Wigley stängts av, Oliver Kempainen insjuknat och nyförvärvet Henri Fomin inte blivit spelklar.

– Jag har mycket respekt för laget med tanke på det. För en coach är det det värsta som finns med sena återbud, men grabbarna gjorde det jättebra.

För Vimmerby var seriesegern historisk på det sättet att klubben aldrig tidigare har vunnit grundserien i Hockeyettan.

– Det var inte många som trodde det inför säsongen, men vi trodde på det. Det är stort för föreningen. Vi måste spela som ett lag, disciplinerat, taktiskt och att alla accepterar sin roll. Det har grabbarna gjort över 22 matcher. Vi är verkligen ett lag, det är en kanongrupp och ledarskapet är väldigt bra. För oss som coacher är det en present att ha så stark karaktär i gruppen.

Det är din första säsong som tränare i Vimmerby, vad betyder seriesegern för dig?

– Det betyder inget på det sättet. Det värsta jag upplevt är att coacha i Hockeyettan. Man blir bedömd efter 22 matcher, i december. Bedöm mig inte i december, gör det i april istället.

Men just nu är betyget högt på dig?

– Ja, det stämmer, skrattar Phil Horsky. Vi kan njuta lite av förstaplatsen. Vi har gett oss själva en julklapp, men vi vill vara där i slutet av säsongen. Jag är inte nöjd, nu måste vi jobba ännu hårdare.

Återsamlas på juldagen

Phil Horsky nämner några matcher i grundserien som satt extra avtryck hos honom.

– Troja hemma, Kristianstad borta, Dalen borta och Kallinge borta. De matcherna kommer jag aldrig att glömma. Jag har hört snack om att Vimmerby är ett lag som inte vinner de stora matcherna på bortaplan. Men då var vi bäst och det gillar jag.

Det är i skrivande stund oklart om Allettan startar den 27 eller 28 december, men Vimmerby har i det stora hela uppladdningen klar.

– Vi tränar i morgon och sen blir det tre lediga dagar. Efter det tränar vi hårt nästa vecka, det behöver vi, och sen blir det lite ledigt över jul. Vi ska förbereda grabbarna för att göra en bra januari och februari.

Något julfirande hemma i Österrike blir det inte för Phil Horsky.

– Jag åker till Stockholm och hälsar på kompisar över jul. Jag hinner inte åka hem, vi går på is igen den 25:e.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt