Annons:

Första fullträffen för Jacob Isaksson: ”Riktigt sjukt”

Jacob Isaksson gjorde sitt första mål för säsongen i kväll. Foto: Linus Johansson

Första fullträffen för Jacob Isaksson: ”Riktigt sjukt”

Vimmerby Hockey säkrade seriesegern. Då passade Jacob Isaksson på att göra säsongens första mål.
– Äntligen, det var riktigt skönt, säger Vimmerbykillen.

Annons:

I slutet av den första perioden klev Jacob Isaksson fram och visade vägen med sitt 2-1-mål. Det var backens första fullträff för säsongen.

– Mitt första mål för säsongen, det är riktigt sjukt. Jag har ju haft några lägen innan, men till slut satt den. Det var riktigt gött.

Och det var ett rätt snyggt mål?

– Ja, jag fick en riktigt bra pass av Pärna (Martin). Jag såg att han tog pucken uppåt så jag gick ner bakom deras forward och fick en riktigt bra flipp och tryckte upp den i första.

”Det gör stor skillnad”

Vimmerby vann till slut hemmamatchen mot Halmstad med 7-1 och kunde spela hem seriesegern utan problem.

– Jag tycker att vi började sisådär i första perioden, då var vi inte riktigt där. Sen gick vi ut och visade varför vi är där vi är i tabellen. Då spelade vi riktigt bra och alla gjorde jobbet. Vi har ett väldigt bra grundspel, alla vet vad de ska göra och det är mycket därför vi vinner serien, säger Jacob Isaksson.

Är du förvånad över seriesegern?

– Förvånad vet jag inte, men det kanske man inte trodde efter premiären mot Dalen. Sen var alla lite nya på Phils (Horsky) spelidé, men nu märker vi hur bra den är när alla gör det de ska göra. Så här uppstyrt har vi kanske inte haft det innan. Det gör stor skillnad.

”Kan ta oss väldigt långt”

Jacob Isaksson är en av Vimmerbykillarna i truppen som nu fick vara med och spela hem den historiska seriesegern.

– Det känns jäkligt kul. Man kanske inte får vara med om en sådan sak igen så det är stort, absolut.

I mellandagarna börjar Allettan och som seriesegrare i grundserien lär Vimmerby inte kunna gå in där som någon underdog. Jacob Isaksson tror på fortsatt framgång.

– Jag tror att vi kan ta oss väldigt långt om vi fortsätter med samma grundspel och alla gör det de ska. Sen tror jag att många lag kommer att steppa upp i Allettan, så har det varit förr. Det gäller att förstå att det är en nivå till. Det krävs ett stabilt spel bakåt för att gå långt och det har vi.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt