Annons:

Nollpoängaren Grums väntar:

Nollpoängaren Grums väntar för Phil Horskys Vimmerby.

Nollpoängaren Grums väntar: "Har jättebra koll på dem"

Grums har förlorat två av två matcher i Allettan. En munsbit för Vimmerby Hockey? Det tror inte VH-ledningen.
– Vi har jättebra koll på dem och det är ett mycket bra lag, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Grums IK är den stora överraskningen i Allettan Södra. Få hade nog trott att laget skulle ta sig hit, men inledningen har inte varit den bästa för dem. 

Först blev det hela 0-8 mot Hanhals och senast blev det förlust borta mot Mariestad (1-3). VH:s tränare Phil Horsky säger sig ha bra koll på sina motståndare.

– Vi har jättebra koll på dem. Det är ett lag som ställer om snabbt, de vill spela upp- och nedhockey. De är svåra att spela mot och har ett kanonpowerplay. Lucas Söderlund har tio powerplay-mål, det är jättebra. De har en toppkedja, men vi har scoutat dem väl, säger Phil Horsky.

Har ni gnuggat extra på något?

– Vi har kört mycket video och tittat på hur Grums spelar i anfallszon. Vi har tränat på vårt försvarsspel och powerplay och gjort förberedelser noggrant inför den här matchen. 

"Mycket bättre än Mariestad"

Att inte falla in i Grums spel blir nyckeln, säger Horsky.

– Vi måste göra en strukturerad hockeymatch och får inte falla in i deras spel. Klarar vi av att spela strukturerat har vi en bra chans att vinna.

Många ser nog er som klara favoriter. Håller du med om det?

– Det är inget snack om det. Vi vann den södra serien och är förmodligen favoriter, men det spelar ingen roll. Grums är ett bra lag, de var mycket bättre än Mariestad, men förlorade den matchen. Mot Hanhals tog de många utvisningar i den andra perioden och torskade den med 5-0. Det är ett skridskostarkt lag och det kommer att bli en kamp. 

"Kommer inte tappa huvudet"

Januari innebär en mängd hemmamatcher för VH med start mot Grums IK. Det betyder förstås att klubben avslutar Allettan med många matcher på resande fot.

– Det finns för- och nackdelar med det, men spelar egentligen ingen roll. Vi har presterat både borta och hemma, men januari blir en nyckelmånad för oss.

Kan det bli panik om poängen inte trillar in hemma?

– Det blir ingen panik, det är lugnt. Nästan alla lag går till slutspel och när man har ett bra grundspel måste man kunna lita på det. Vi kommer inte tappa huvudet om det inte funkar. 

VH har fullt lag, sju backar och 13 forwards, i matchen mot Grums. Fortfarande är man på jakt efter ytterligare en forward.

– Det går bra, det finns några killar vi tittar på, men vi kommer inte stressa oss. Vi är nöjda hittills, men ska vi gå långt behöver vi en forward till som hjälper oss.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt