Annons:

Tung derbysmäll för Modigs:

Markus Modigs och hans Oskarshamn fick inga poäng i dagens derby. Foto: Ossian Mathiasson

Tung derbysmäll för Modigs: "Hatar att förlora derbymatcher"

Västerviks IK:s pangstart var det som avgjorde derbyt mot IK Oskarshamn. För Vimmerbysonen Markus Modigs var det en tung derbysmäll.
– Det finns ingen hall som är värre att förlora i. Det skulle kanske kunna vara Tranås också, säger Markus Modigs efter förlusten.

Annons:

Markus Modigs IK Oskarshamn har gjort en strålande säsong i allsvenskan och låg inför kvällens derbyfight solklar etta – sex poäng före tvåan AIK och 13 poäng före trean BIK Karlskoga. 

I kvällens match fick man inte till det inför nästan 1 900 åskådare i Plivit Trade Hallen. Västervik ledde med 2–0 efter tre minuter och skaffade sig där en ledning som de kunde spela på.

– Västervik kom ut och vann alla närkamper, gjorde mål på chanserna som de fick och fick också spela många powerplay. Sett ur våra ögon kändes det som att några utvisningar var rätt billiga. Det fanns många liknande situationer och i ett derby är det mycket känslor. Det var jobbigt att de fick så många powerplay, säger Markus Modigs. 

Hur påverkades ni av deras kanonstart?

– Det är klart att man påverkas av det, det står 2–0 och det blir ett helt annat utgångläge. Vi höll oss ändå till vårt spelsystem och var konsekventa i vårt spel. Vi är ruskigt vältränade och vi brukar vara som bäst i tredje perioden. VIK krigade för sitt liv och gjorde det bra. De fick matchen dit de vill i första och hade en målvakt som stod på huvudet och räddade dem, säger Modigs. 

"Var tokdominanta"

I tredje perioden var det Oskarshamn som hade det mesta av spelet och chanserna och kom inte närmare än 2–1. 
– Det studsade emot oss en del, vi var tokdominanta under den andra halvan av matchen, säger han. 

Vad säger du om din egen match och form?

– Jag tycker att jag spelar bra men det studsar emot en del. I tredje perioden kändes det som att jag kunde göra tre-fyra poäng men pucken ville inte. Jag tycker att jag spelar en bra ishockey, därför är jag inte alltför besviken över att pucken inte studsar i hela tiden. 

"Ingen hall som är värre att förlora i"

För den tidigare VH-spelaren var det en extra viktig match som slutade med förlust. 

– Det känns tungt att förlora en så känslomässigt viktig match. Det finns ingen hall som är värre att förlora i. Det skulle kanske kunna vara Tranås också. Jag hatar att förlora derbymatcher.

Trots förlusten har IKO en klar ledning i toppen av allsvenskan. 

– Det är svårt att tänka så när man har förlorat ett derby. Vi har gjort en bra höst och hoppas att vi kan fortsätta så och flyga vidare i serien. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt