Annons:

Horsky om Grums: ”Inga roliga 60 minuter för mig”

Sebastian Kauppila hyllades efter segermatchen mot Grums. Foto: Linus Johansson

Horsky om Grums: ”Inga roliga 60 minuter för mig”

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky var nöjd med tre poäng och med uppträdandet utan puck. Men att möta Grums var inte det roligaste han gjort i sin hockeykarriär.
– Det är svårt att möta ett lag som bara vill köra upp och ner, jag hatar det. Det var inga roliga 60 minuter för mig, säger Phil Horsky.

Annons:

Grums bjöd inte Vimmerby Hockey på några överraskningar. Värmlänningarna spelade precis som VH-coachen Phil Horsky förvarnat om.

– Det var ingen enkel match, Grums är ett skridskostarkt lag. De har ett sätt att spela där de chansar en del, säger Phil Horsky.

Det är ett spelsätt som inte passar VH särskilt bra.

– Vi tycker om att spela strukturerat så det blir svårt för oss ett lag som bara vill köra upp och ner. Det blir lite J20-hockey. Jag hatar det. Det var inga roliga 60 minuter för mig. Men jag tycker att mina gubbar gjorde det bra, jag är väldigt nöjd med dem. 

Hitta balansen

Vimmerby vann till slut med säkra 3-0 och vann skottstatistiken med hela 50-11.

– Jag är nöjd med spelet utan puck och med den taktiska disciplinen. Sen vet vi att vi kan spela bättre när vi har pucken. Visst att vi hade chanser och borde avgjort tidigare, men där måste vi vara hetare. Jag var på killarna lite efter den första perioden och ville ha lite mer desperation. Men det handlar också om att hitta balansen. Samtidigt förstår jag att när man har mycket puck och spelar mycket i anfallszon så kan det bli en sådan här match, säger Phil Horsky.

”Han bara kör och gnäller aldrig”

VH-tränaren berömde framförallt backen Sebastian Kauppila efter segermatchen.

– Kauppila gjorde verkligen skillnad. Vilken spelare, han gör allt. Han ligger rätt hela tiden, täcker skott och är tuff. Han var bäst i laget i dag. Han bara kör och gnäller aldrig, det är en sådan kille man vill ha, säger Phil Horsky, som också nämnde Oliver Kempainen och Anton Carlssons uppoffrande spel.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt