Annons:

Tuffa schemat: tio matcher på 25 dagar – ”Har en madrass i hallen”

Kallinge/Ronneby och Vimmerby drabbar samman i Allettans fjärde omgång på tisdagskvällen. Foto: Linus Johansson

Tuffa schemat: tio matcher på 25 dagar – ”Har en madrass i hallen”

Det är rena rama NHL-tempot som väntar Vimmerby Hockey och de andra lagen i Allettan resten av den här månaden. VH ska avverka tio matcher på 25 dagar med start borta mot Kallinge/Ronneby i morgon.
– Jag älskar det. Det blir mycket förberedelser och återhämtningspass, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Kallinge/Ronneby borta på tisdag, Visby/Roma hemma på fredag och Kristianstad hemma på söndag. Det är inledningen på en mycket hektisk period för Vimmerby Hockey. Efter bortamatchen mot Grums den 1 februari kommer VH att ha spelat tio matcher på 25 dagar.

– Jag har en madrass i hallen och får sova här, skrattar Phil Horsky innan han blir mer allvarsam:

– I perioder där det är så tätt med matcher måste man vara stark i huvudet. Det är mitt jobb att få killarna att klara av det. Jag kommer att förbereda dem.

”Kul att se”

Efter en snöplig premiärförlust i Allettan mot Tranås har Vimmerby tagit två raka 3-0-segrar mot först Huddinge och sedan Grums.

– Jag är jättenöjd. Den taktiska disciplinen och spelet utan puck har varit riktigt bra. Killarna spelar för varandra, det är kul att se.

Starten på Allettan har varit mycket jämn och inget lag har gått rent. Kristianstad och Tranås står på sju poäng efter tre matcher medan Vimmerby, Troja/Ljungby och Kallinge/Ronneby har spelat in sex poäng.

– Vi vill vinna varje match, men det är inte så att vi tittar på tabellen varje dag. Som jag har sagt många gånger tidigare så handlar det om en process. Vi vill utveckla vårt spel och bli bättre för varje omgång.

Bättre i fem mot fem

När Vimmerby mötte Kallinge/Ronneby på bortais i grundserien gjorde laget en av sina bästa matcher den här säsongen och vann med 4-0.

Är det något ni kan ta med er till tisdagens match?

– Absolut. Jag ska visa grabbarna lite film från den matchen så att de får med sig en bra bild och självförtroende. Givetvis ska jag plocka fram Kallinges styrkor också. Jag tror på en liknande matchbild igen och i spel fem mot fem är vi bättre, säger Phil Horsky.

Kommer ut hårt

VH-tränaren vet vad hans lag måste se upp med.

– Jag scoutade deras match mot Visby och Kallinges powerplay är starkast i serien. Det gäller att vi håller oss undan från utvisningsbåset, men det har vi varit bra på hela säsongen. Första tio minuterna kommer de ut väldigt hårt, sen blir det en annan matchbild. Vi måste ha en bra inledning på matchen och vara där. Sen är det special teams som kommer att göra skillnad.

Vimmerby har samtliga spelare tillgängliga. När vi pratade med Phil Horsky var det inte klart om Tomas Rydén eller Jonathan Stålberg kommer att vakta målet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt