Annons:

Horskys dom efter förlusten: ”I dag var vi inget lag”

Efter förlusten mot Kallinge/Ronneby vill Phil Horsky ha ett snabbt svar. Foto: Ossian Mathiasson

Horskys dom efter förlusten: ”I dag var vi inget lag”

Vimmerby Hockey var inte tillräckligt bra för att vinna kvällens bortamatch mot Kallinge/Ronneby.
– I dag var vi inget lag. Vi spelade inte som vi brukar. Vi måste ha fler spelare på plats som vill göra skillnad, säger VH-tränaren Phil Horsky efter 5-2-nederlaget.

Annons:

Phil Horsky tyckte att Vimmerby var det bättre laget i den första perioden. Trots det låg laget under med 2-0 efter de första 20 minuterna.

– Vi hade gjort vårt jobb i förberedelserna och jag är nöjd med den första perioden. Tyvärr fick de två enkla mål och jag tycker bara att de hade de två chanserna, säger Phil Horsky.

Trodde på vändning

13 minuter in i den andra perioden styrde Oliver Kempainen in 2-1 i powerplay och gav nytt syre till VH.

Hur gick tankarna inför den tredje perioden med ett 2-1-underläge?

– Jag trodde att vi skulle vända på det. Vi hade chanser att kvittera. Jag kände bara att vi skulle ha tålamod så skulle det komma. Sen var vi nära 2-2 i den tredje perioden, men istället fick de 3-1 från ingenstans. Vi vann tekningen, men sen var det ingen kommunikation och så blev det hjärnsläpp och 3-1 och då var det kört.

”Ska svara på fredag”

Kallinge/Ronneby gick efter det fram till 5-1 innan Måns Carlsson tröstmålade för Vimmerby.

Phil Horsky var inte nöjd med insatsen sett över 60 minuter.

– Det var mycket upp och ned, jag har aldrig sett det så mycket innan. Vi hade många bra byten och många dåliga. Vill man vinna mot Kallinge måste samtliga spelare vara på plats och vilja göra skillnad. Du måste spela på topp och vara disciplinerad i 60 minuter. I dag hade vi några killar som inte var på plats. Vi var inte tillräckligt bra.

Vimmerby får chans till revansch redan på fredag när man möter Visby/Roma på hemmais.

– Det är ingen fara att förlora en match, men vi vill alltid vinna. Vi är inte nöjda med att bara vara med utan har en annan målsättning. Vi måste lära oss av sådana här matcher. Nu tar vi nya tag och ska svara på fredag, säger Phil Horsky.

Fakta

Kallinge/Ronneby–Vimmerby 5-2 (2-0, 0-1, 3-1)

Första perioden: 1-0 (13.56) Sebastian Magnusson (Martin Ekström, Stefan Söder), 2-0 (16.21) Daniel Andersson (Joseph Berger, Stefan Söder).

Andra perioden: 2-1 (32.53) Oliver Kempainen (Ludvig Jardeskog, Jacob Isaksson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-1 (47.02) Daniel Andersson (Erik Brissle), 4-1 (56.05) Daniel Andersson (Karl Olofsson, Niclas Lehmann) spel fem mot fyra, 5-1 (56.38) Daniel Andersson (Filip Norman, Oskar Lindgren), 5-2 (56.48) Måns Carlsson (Anton Carlsson).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt