Annons:

VH-tränaren efter förlusten:

Phil Horsky var stolt över sina spelare efter förlusten mot Visby.

VH-tränaren efter förlusten: "Mer stolt än vid vissa vinster"

Vimmerby Hockey kunde inte resa sig från 0-3-underläget efter den första perioden. Ändå var tränaren Phil Horsky inte särskilt kritisk.
– Jag är mer stolt över grabbarna än vid vissa vinster, säger han efter 3-4-förlusten.

Annons:

För första gången den här säsongen har Vimmerby Hockey förlorat två raka matcher. Visby/Roma, som skickade ut VH i playoff två förra året, vann Allettan-mötet med 4-3. 

Visby fick en drömstart med tre mål inom loppet av några minuter i den första akten. Samtliga tre mål kom till i numerärt underläge.

– Det var en konstig förstaperiod. Vi tappade självförtroendet i boxplayspelet och det blev ett mentalt break down. Jag tyckte vi spelade bra fram tills dess och är bättre än dem, men så stod det 0-3. Det var konstiga studsar och enkla mål, vi vet att vi kan bättre, men de minuterna var bara mentalt, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

"Är stolt"

VH hittade en reducering i den andra perioden genom Pontus Näsén i powerplay. I den tredje akten kom också 2-3 för Vimmerby – återigen i numerärt överläge – genom Christian Blomqvist. 

– Efter 0-3 blir vi bedömda som lag och jag tycker att vi gör det jättebra. Vi har bra snack i omklädningsrummet och kommer tillbaka jättebra. Vi vinner andra och tredje och hade en bra chans att vinna matchen. 

Visby kunde dock göra 4-2 strax därpå. Pontus Johanssons reducering i powerplay gav nerv åt matchens slutminuter, men gotlänningarna höll undan och tog samtliga tre poäng.

– Vi tog målvakten tidigt för att visa att vi ville. Vi var inte rädda och jag är stolt över grabbarna och över hur vi värderar. Det är enkelt att peka på någon annan, men det här laget har bröstet utåt. Jag är mer stolt nu än vid vissa vinster tidigare på säsongen. Jag gillar snacket, hur vi svarade, attityden vi har och kroppspråket. Ingen var rädd där ute.

Vad tänker du om att det var andra raka förlusten?

– Det spelar ingen roll för mig. Allt handlar om processen och vi vet att vi kan spela bättre, men det blev en mental grej. Laget visade attityd och karaktär, och det är det som gäller för mig. Vi tappade inte huvudet efter fem raka vinster och ska inte göra det nu heller. Jag tycker att vi är bättre än dem i fem mot fem, men det är lite konstiga saker i special teams. Jag måste kolla på det en gång till på video.

"Var mentalt"

Phil Horsky ser det här som en bra chans att växa som lag.

– Det är ett bra tillfälle, det är unga grabbar och de måste uppleva det här också. Vi hade chanser att vinna matchen och vi hade ett bra kroppspråk. Jag är verkligen stolt, men jag är inte nöjd.

Under säsongen har VH varit närmast osannolikt bra i boxplay. På fredagskvällen var samtliga insläppta med en eller två spelare färre på isen.

– Det var mentalt, det blev stressade situationer och vi blev tillbakadragna. Det var ingen bra box, men det var inga typiska boxplay-mål heller. Det är absolut ingen fara, det var bara i huvudet. 

Vimmerby är femma i Allettan-tabellen efter fem omgångar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt