Annons:

Horsky efter segern: ”Hade en helt annan inställning”

Phil Horsky var nöjd med hur spelarna genomförde matchen mot Kristianstad. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky efter segern: ”Hade en helt annan inställning”

Phil Horskys Vimmerby Hockey ville inte att spelarna skulle tänka så mycket. Han fick se sitt lag gå ut och göra en kanoninsats mot serieledaren Kristianstad.
– Grabbarna lyssnar, är mottagliga och det är kul att se, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Det var verkligen en viktig match som Vimmerby hade på söndagsschemat och laget löste uppgiften på ett bra sätt och hänger med i toppen av allettan. 

– Vi hade en helt annan inställning och attityden till att jobba stenhårt var riktigt bra. Spelarna behöver inte fundera så mycket och jag är jättestolt över hur de hanterade det, säger Horsky. 

Sett över 60 minuter gjorde Vimmerby en kanoninsats där mittperioden stack ut.  

– Den mentala biten var riktigt bra, vi gick ut och körde och spelade för att vinna. Vi hade ett grymt bra försvarsspel och boxplay var mycket bättre än tidigare, säger Horsky och fortsätter:

– I andra perioden hade vi tålamod, var taktiskt disciplinerade, var inte för heta och hade bra beslutsfattande med pucken. Sen vann vi otroligt många tekningar, framför allt genom Mattias Wigley.  En subjektiv känsla säger mig att vi var bättre på att teka och det är en nyckel till framgång, säger Horsky. 

"Lärorikt att förlora"

Vimmerby är efter två förluster tillbaka som vinnare och Horsky tror att hans lag kan ha nytta av förlusterna. 

– Att vinna igen betyder mycket. Man kan lära sig mycket efter två förluster och jag tror att det kan vara bra i slutändan eftersom det är lärorikt att förlora och därefter komma tillbaka. Det kan inte bara uppåt hela tiden, man måste lära sig att hantera förluster också, säger han. 

Horsky hyllade kollektivet efter segern och lyfte fram grovjobbaren Mattias Wigley. 

– Han var outstanding. Han gör sakerna rätt hela tiden, vinner tekningar, ligger rätt i positionsspelet. Det är kul att ha honom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt