Annons:

Hugo kastas in i hetluften i kväll: ”Inte tänka så mycket”

Det är en tuff uppgift som väntar för Vimmerby Hockey och Hugo Petersson i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Hugo kastas in i hetluften i kväll: ”Inte tänka så mycket”

Hugo Petersson har fått sparsamt med speltid i Allettan. Men i kväll kastas den 19-årige backen in i hetluften när Vimmerby Hockey ställs mot Troja/Ljungby på bortais.
– Det blir kul, säger Hugo Petersson.

Annons:

Hugo Petersson har varit sjunde- och åttondeback i Vimmerby Hockey under i stort sett hela säsongen. Framförallt i inledningen av grundserien blev det en del speltid. I de sex första matcherna i Allettan har det däremot i stort sett inte blivit något spel alls.

– Det har varit ganska dåligt med speltid för min del. Vi har varit fullt lag ofta och då har vi tillgång till åtta backar, säger Hugo Petersson.

Två saknas

I kvällens bortamatch mot Troja/Ljungby saknar Vimmerby två ordinarie backar i form av Alexander Andersson och Oskar Carlsson. Det gör att Hugo Petersson går in på sex backar.

Det är inte den lättaste matchen att komma in i?

– Näe, men samtidigt är alla matcher ganska tuffa. Det är en bra serie.

Hur går dina tankar för egen del?

– Jag ska inte tänka så mycket. Det handlar om att spela på det sätt jag tränat på, slå enkla förstapass och vara delaktig, säger Hugo Petersson.

”Gått framåt”

19-åringens roll i Vimmerby med skralt med speltid är förstås inte helt enkel.

– Varje dag är en ny dag så det är bara att träna hårt. Klart att det är svårt ibland, men jag är fortfarande ganska ung så det är bara att köpa den rollen. Det är bara fortsätter kriga så kommer det att komma mer och mer.

Vad tycker du om din säsong så här långt?

– Det har varit upp och ned. Jag tycker att jag har gått framåt och lärt mig mer. Jag har varit utlånad till Karlskrona i tre matcher också och det kändes bra att få möta dem i sin egen ålder.

Vann senast

Vimmerby lär behöva göra en toppinsats får att få med sig poäng hem från Ljungby i kväll.

– Senast vi var där gjorde vi en riktigt bra match och vann. Vi hade bra intensitet då och det måste vi ha i kväll också, säger Hugo Petersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt