VH SPÄNDE MUSKLERNA – SLOG TILLBAKA TROJA IGEN

Vimmerby tog säsongens tredje seger mot Troja/Ljungby. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey spände musklerna i den svåra bortamatchen mot Troja/Ljungby i kväll. Efter att laget hamnat i ett 1-0-underläge vände man och vann med 4-1.

I grundserien vann Vimmerby båda mötena mot Troja/Ljungby. I bortamatchen vände man ett tidigt 2-0-underläge till seger med 4-3.

I kväll tog VH sin tredje raka seger mot det ex-allsvenska laget. Även den här gången vände laget på ett underläge.

Det var nämligen hemmalaget som tog ledningen efter drygt 14 minuters spel efter att Oscar Öhman överlistat Tomas Rydén i VH-kassen. Det dröjde dock inte ens en minut innan Anton Carlsson kvitterade till 1-1.

VH kopplade greppet

Den andra perioden såg sedan länge ut att bli mållös. Henri Fomin ville dock annat och efter 35.37 satte han sitt tredje mål sedan han kom till Vimmerby och 2-1 var ett faktum.

Gästerna fick sedan en superstart i den tredje perioden när Pontus Johansson tidigt utökade till 3-1 i powerplay. Troja/Ljungby plockade ut målvakten med mer än tre minuter kvar att spela, men fick inte utdelning på den chansningen utan istället utökade Mattias Wigley till 4-1 efter 57.03.

Troja/Ljungby-Vimmerby 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Första perioden: 1-0 (14.17) Oscar Öhman (Jonatan Nielsen, Alexander Edström), 1-1 (15.06) Anton Carlsson (Måns Carlsson, Hampus Harlestam).

Andra perioden: 1-2 (35.37) Henri Fomin (Jakob Karlsson, Pontus Johansson).

Tredje perioden: 1-3 (43.01) Pontus Johansson (Jakob Karlsson, Anton Carlsson) spel fem mot fyra, 1-4 (57.03) Mattias Wigley.