Annons:

Hockeyfest i Vimmerby på lördag: ”Den enskilt viktigaste matchen”

Vimmerby Hockey räknar med storpublik i enkronasmatchen mot Mariestad på lördag. Foto: Linus Johansson

Hockeyfest i Vimmerby på lördag: ”Den enskilt viktigaste matchen”

Mariestad hemma på lördag. En match i mängden kan tyckas. Men för Vimmerby Hockey är den viktigare än så i och med att det också är årets enkronasmatch, vilket innebär fri entré för publiken.
– Det är en viktig inkomst för hela föreningen och den enskilt viktigaste matchen på hela säsongen, säger Peter Gustafsson i VH:s sponsorgrupp.

Annons:

Vid förra säsongens enkronasmatch var varje åskådare som gick in genom dörrarna värd 262 kronor för Vimmerby Hockey. När vi pratade med Peter Gustafsson på torsdagseftermiddagen var 242 enkronor insålda till matchen mot Mariestad.

– Målet var att slå förra årets notering och närma oss 300 enkronor, men dit kommer vi inte. Det har varit lite tuffare att sälja in konceptet i år och vi har fått jobba bredare, säger Peter Gustafsson.

”Tänka på annat sätt”

Fortfarande kan summan på 242 enkronor dock höjas.

– Vi hoppas på att komma upp i 250 och med lite flyt kanske vi kan närma oss förra årets notering. Det finns fortfarande några företag som vi hoppas på, men det är inte några mängder kvar.

Gustafsson menar att klubben kanske behöver jobba på ett annat sätt med evenemanget till nästa säsong.

– Vi kanske måste tänka på ett annat sätt till nästa år och jobba med det under längre tid. Som det är ni kör vi stenhårt i några veckor, men det kanske skulle vara bättre att ha en grupp som säljer in konceptet under hela året.

Hoppas fylla hallen

Hallen tar 1 750 åskådare och om det blir fullsatt kommer Vimmerby Hockey kunna räkna in runt 440 000 konor i klubbkassan.

– Vi hoppas förstås kunna fylla hallen. Förra året fattades det 100 personer och får vi in 1 750 åskådare på lördag går det jämnt upp ekonomiskt eller till och med bättre.

I samband med enkronasmatchen pågår också något som VH kallar för privatkronan. Där får privatpersoner lägga in valfri summa och den insamlingen är just nu uppe i drygt 3 000 kronor.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt