Annons:

Här är VH-tränarens utmaning till Vimmerbyborna

Phil Horsky utmanar Vimmerbyborna att fylla hallen i lördagens match mot Mariestad. Foto: Ossian Mathiasson

Här är VH-tränarens utmaning till Vimmerbyborna

Vimmerby Hockey räknar med storpublik hemma mot Mariestad på lördagen. Nu skickar tränaren Phil Horsky med en utmaning till Vimmerbyborna.
– Det måste bli fullsatt. Min utmaning till hela Vimmerby är att fylla hallen.

Annons:

Vimmerby har verkligen gjort bra reklam för sig själva den senaste veckan inför enkronasmatchen mot Mariestad på lördagskvällen. Laget har två raka 4-1-segrar mot Kristianstad och Troja/Ljungby och är i skrivande stund femma i Allettan-tabellen.

– Det är kul att se hur vi har spelat i de två matcherna. Borta mot Troja kanske vi inte gjorde den snyggaste matchen, men strukturen och disciplinen var jättebra. Vi visade att vi är ett mentalt starkt lag och behöll lugnet även i den andra perioden när de körde över oss litegrann, säger Phil Horsky.

”Inget som gör oss rädda”

Inför matchen står VH på tolv poäng medan Mariestad är sexa med nio poäng.

– Det kommer att bli en tuff och tät match. Mariestad ser starka ut och det är ett fysiskt lag, det vet vi om. De vill spela på kropp, men det är inget som gör oss rädda. Sen har de också några spetsspelare som är bra på att göra poäng.

Horsky tror förstås att Vimmerby har goda chanser att spela hem sin tredje raka seger.

– Spelar vi som i de två senaste matcherna blir det jättebra. Mariestad har kvalité, men det har vi också. Vi behöver inte fokusera så mycket på vad de gör utan måste fortsätta spela på samma sätt och med samma stolthet utan puck.

Backduon tillbaka

I går körde VH ett lugnt träningspass och i dag fortsätter förberedelserna inför matchen.

– Jag ska bland annat visa några detaljer i Mariestads spel som vi ska hålla ögonen på, säger VH-tränaren.

När Vimmerby vann mot Troja/Ljungby i onsdags saknades backduon Oskar Carlsson och Alexander Andersson. Båda två är tillbaka till matchen mot Mariestad. Det innebär att Hugo Petersson inte finns med i matchtruppen. I övrigt görs inga förändringar.

Matchen är den här säsongens enkronasmatch. Det innebär fri entré för publiken och varje åskådare som går genom dörrarna är värd runt 250 kronor för Vimmerby Hockey. Då skickar Phil Horsky med en utmaning till Vimmerbyborna.

– Det måste bli fullsatt. Min utmaning till hela Vimmerby är att fylla hallen. Alla måste se till att ta med sig en kompis, sin familj och så vidare. Som vi har spelat de sista matcherna tycker jag det är kul att kolla på oss, säger Horsky.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt