VSGF TOG TRE POÄNG I SJUK MATCH – DAHL HADE UPPVISNING

Virserums SGF tog tre mycket viktiga poäng inför storpublik i kväll. Foto: Linus Johansson

Efter en tung start i Alltrean visade Virserums SGF gammal god form i kväll. I en sjuk match hemma mot Guts, som var fullpoängare inför mötet, var det VSGF som vann med 9-6. Hela 557 åskådare såg matchen.

Virserum fick bästa tänkbara start på matchen när Simon Dahl gjorde 1-0 halvvägs in i den första perioden. Det var bara startskottet på den här matchen och innan den första perioden var över hade gästande Guts vänt till en 2-1-ledning.

I den andra perioden var det sedan rena rama vilda västern med mål fram och tillbaka. Till slut var det dock VSGF som kopplade greppet och efter två av tre perioder var det hemmaledning med 6-4.

Flera mål i powerplay

Det var inte slut på dramatiken där. Den tredje perioden var bara drygt två minuter gammal när bortalaget reducerade till 6-5. Virserum kom dock tillbaka starkt efter det målet och dubbla powerplaymål av Christoffer Velander och Simon Dahl såg till att hemmalaget gick fram till 8-5 efter 49.14. Norrköpingslaget Guts gav dock inte upp utan kunde ganska omgående reducera till 8-6, även det målet i powerplay.

Simon Dahl fick sedan det sista ordet i matchen när han satte 9-6 i tom bur.

Trio klev fram

Poängmässigt var det tre hemmaspelare som stack ut i kvällens match; Simon Dahl, Christoffer Velander och Jim Nordh. Allra bäst var Simon Dahl, som var inblandad i sju av målen.

Efter en tung inledning på Alltrean visade VSGF i kväll att laget kommer bli att räkna med framöver. I och med segern klättrade laget upp till en fjärdeplats i tabellen och är nu sex poäng bakom Trelleborg och Guts i tabelltoppen.