Annons:

VH blev bättre ju längre matchen led:

Phil Horsky delade ut beröm till Pelle Ström efter segern. Foto: Stefan Härnström

VH blev bättre ju längre matchen led: "Alla tävlade"

Vimmerby Hockey fortsätter att vinna matcher i allettan. Tränaren Phil Horsky lyfte fram spelarnas tävlingsinstinkt och inställning.
– Nyckeln till segern var att alla spelare tävlade ute på isen, säger han efter VH:s tredje raka triumf.

Annons:

Det blev till slut en lyckad kväll med tre nya poäng in på kontot för Vimmerbys del i allettan trots att Mariestad bjöd på tufft motstånd och hade gott om chanser för att plocka med sig poäng hem. 

– Mariestad är bra och fysiskt starkt lag men jag tycker att vi tävlade hårt och var inne i matchen hela vägen. Det var 50/50 i första perioden, sen tycker jag att vi var det bättre laget i andra och tredje perioden när det var spel fem mot fem. Det finns en del som vi måste jobba med i boxplay och powerplay, säger tränaren Phil Horsky.

"Måste utnyttja chanserna bättre"

Han tycker att hans lag hade bättre fart i spelet och borde ha gjort 2–1-målet i ett tidigare skede av matchen. 

– Vi hade många chanser till att göra 2–1 mycket tidigare i matchen. Vi måste utnyttja våra chanser bättre, vi tog i alla fall kampen och var med från början. Det var en tuff fight över 60 minuter och vi vann rättvist, säger han. 

Att domaren valde att döma bort Mariestads 2–2-mål var helt rätt, enligt Horsky. 

– Det var en konstig studs och sedan kickade deras spelare pucken till kassen och den gick in. Det var helt rätt beslut av domaren. 

Berömde tre spelare

I morgon (söndag) är det träningsledigt för Vimmerby som på onsdag möter Hanhals på hemmais och Tranås på bortais på fredag. 

– Vi kommer ha fem matcher på två veckor så det är ett intensivt schema. Det är viktigt att spelarna får återhämta sig. Vi vet att vi kan stänga matcher och spela bra defensivt. Har man det i varje match så har man en bra chans till tre poäng. Vi måste framåt och få ordning på målskyttet. 

Han valde att lyfta fram Oliver Kempainen, Pelle Ström och Tomas Rydén efter segern.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt