Annons:

Hultström lockas av utlandsspel:

Linus Hultström är sugen på spel utomlands. Foto: Scanpix

Hultström lockas av utlandsspel: "Ska vara som bäst"

Linus Hultström är målbäst bland SHL-backarna. VH-produkten har ett utgående kontrakt – och lockas av utlandsspel.
– Framför allt börjar man komma till de åren i karriären då man ska vara som bäst, säger han till HockeyNews.se.

Annons:

Vimmerbysonen Linus Hultström är en av SHL:s hetaste backar. Hultström har gjort flest mål, nio till antalet, av samtliga backar och har mest speltid av samtliga Djurgårdsspelare under 2019. 

– Det känns väldigt avslappnat när jag spelar. Jag försöker hitta ganska enkla alternativ hela tiden och följa med upp i anfallen och föda våra centrar med puckar. Det är ganska enkel uppgift att spela med (Jacob) Josefson. Han ligger bra i banan hela tiden, en grym spelare både framåt och bakåt, säger Linus Hultström till HockeyNews.se.

Tränaren Robert Ohlsson har berömt honom och säger att han är bäst på blålinjen i hela SHL.

– Det är klart det är roligt att höra. Jag får ta med de orden och bygga vidare på det spel som jag redan spelar. Som jag sa innan känner jag mig väldigt avslappnad när jag är på isen. Det känns som man har ganska mycket tid i många situationer och framför allt som lag tycker jag vi spelar bra och det gör det enkelt för en själv också, säger Hultström.

"Låter det ta den tid det tar"

Men vad som händer efter säsongens slut är oklart. Hultström, som tidigare har spelat i IK Oskarshamn och Leksands IF, lockas av spel utomlands. Han har tidigare försökt ta en plats i NHL med Florida Panthers, men det blev aldrig något spel. 

Efter säsongen går hans kontrakt med Djurgården ut. 

– Framför allt börjar man komma till de åren i karriären då man ska vara som bäst. Det är väl lite därför jag låter det ta den tid det tar innan saker och ting blir klara.

Han har en bra diskussion med klubben om framtiden, säger han.

– Jag och Jocke (Eriksson) har en öppen dialog med varandra om vad som händer och om vad som inte händer. Gentemot Djurgården tycker jag att jag och Jocke har en bra diskussion och kommunikation.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt