Annons:

Sportchefen om VH:s jakt på nyförvärv: ”Marknaden är tvärdöd”

Vimmerby är på jakt efter nyförvärv, men marknaden är tunn. Foto: Ossian Mathiasson

Sportchefen om VH:s jakt på nyförvärv: ”Marknaden är tvärdöd”

Vimmerby Hockey är i behov av att förstärka truppen. Det behovet minskade inte när lagkaptenen Jakob Karlsson bröt handleden i matchen mot Mariestad i lördags.
– Jag lägger minst ett par timmar om dagen på kontakter med agenter. Det har jag gjort i en dryg månads tid, säger VH:s klubb- och sportchef Daniel Stolt.

Annons:

Vimmerby är kort om folk på forwardssidan och läget ljusnade inte direkt av att man fick centern Jakob Karlsson långtidsskadad i lördags. Den första diagnosen säger gips i fyra veckor. Det skulle innebära att lagkaptenen kan vara tillbaka först till starten av ett eventuellt playoff-spel.

”Kan inte gå under för det”

Karlsson har tidigare sagt att han hoppas kunna vara tillbaka tidigare än så, men Daniel Stolt är tveksam.

– Är det brutet så är det brutet och då får man lyssna på läkarna. Jag tror att han blir borta till någonstans i mitten av februari i alla fall. Min tanke är att Jakob kan vara tillbaka till playoff. Sen om han säger tidigare att han inte har ont och att han kan spela så är det upp till honom att bevisa det. Jag tycker inte att han ska riskera att inte kunna spela i playoff.

Vad innebär det för er att han är skadad?

– För det första blir vi kort om folk och vi har varit på gränsen redan innan. Nu får vi gå ner och gräva djupare i juniorlaget, titta på lån eller försöka hitta något på en marknad som är riktigt tråkig just nu. Sen tror jag definitivt att det påverkar oss att vår kapten inte kan vara med och spela, men vi kan inte gå under för det. Jag känner att vi har ett starkt ledarskap både från ledarstaben och spelargruppen, säger Daniel Stolt. 

Jobbigt på marknaden

Vimmerbys jakt på nyförvärv har pågått en längre tid och förminskas inte nu.

– Vi måste ha in minst en spelare, då klarar vi oss. Men sen vet vi inte vad Jakob får för diagnos nästa gång. Det kanske ser bättre ut än vad läkarna trodde eller så har det inte läkt som det ska. Då är vi tunna igen och därför stänger jag inte dörren för två nya spelare heller.

Daniel Stolt konstaterar vidare att spelarmarknaden är väldigt tunn.

– Det är ett stort antal klubbar i Europa som letar spelare. Därmed blir prislappen orealistisk på många håll och en spelare kan kosta 50-75 procent mer än vad han brukar göra. Ser jag till den svenska marknaden är den mer eller mindre tvärdöd.

Så ska det plockas in något blir det från utlandet?

– Som det känns just i dag, absolut. Sen kan det bli att en allsvensk klubb plockar in en spelare från utlandet som i sin tur frigör spelare.

Vad är det för typ av spelare ni söker?

– Innan Jakobs skada var det mer en ytterforward vi sökte, men nu öppnar vi upp dörren mot att det kan vara en center.

”Gjorde en bedömning”

Vimmerby har tre matcher på schemat den här veckan; Hanhals hemma på onsdag, Tranås borta på fredag och Huddinge hemma på söndag. Vi har tidigare berättat att Vimmerby letar efter ett lån till veckans matcher, först och främst till matchen mot Hanhals. I kväll stod det också klart att man lånar in J20-centern Karl Smedberg från HV71 till den matchen.

Ni bröt med Martin Pärna och Robin Höglund strax innan jul. Är det något du ångrar nu?

– Nej, det är inget som vi ens har tänkt på. Vi gjorde en bedömning tillsammans med spelarna att vi kan få ut mer av någon annan och att de kan få ut mer någon annanstans, säger Daniel Stolt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt