Annons:

VH-konkurrent begärs i konkurs i dag – löner fortsätter betalas ut

Enligt Kristianstadsbladet kommer Skatteverket att begära Kristianstads IK i konkurs i dag.

VH-konkurrent begärs i konkurs i dag – löner fortsätter betalas ut

Kristianstads IK har under lång tid haft ekonomiska problem. Uppgifter till HockeyNews.se gör gällande att Skatteverket är nära att begära klubben i konkurs. Kristianstadsbladet skriver att detta kommer att ske i dag.
– Situationen i stort är så att vi behöver få in 1,3 miljoner för att kunna betala våra skulder, säger KIK:s ordförande Christian Falk.

Annons:

Kristianstad har haft ekonomiska problem under många år, men har trots det fortsatt att satsa hårt för att nå Hockeyallsvenskan. Nu är läget riktigt kritiskt för klubben som spelar i samma alletta som Vimmerby Hockey.

Kristianstadsbladet skriver att skatteskulden är uppe i 1,3 miljoner kronor och att Skatteverket kommer begära Kristianstads IK i konkurs i dag.

Spelarlöner betalas ut

HockeyNews.se skriver att klubbens ordförande Christian Falk skickade ut ett mejl till spelartruppen under måndagen där han informerade om läget och det faktum att Skatteverket kommer begära klubben i konkurs.

Samtidigt meddelar Falk att klubben har läget under kontroll.

– Situationen i stort är så att vi behöver få in 1,3 miljoner för att kunna betala våra skulder. Och vi har satt upp en lösning att vi ska ha det inom en månad. Den målsättningen satte vi upp i förmiddags (i går) och gensvaret från våra sponsorer har varit otroligt positivt. Vi har redan nu fått in över 700 000 kronor och det är utan att vi ens varit i kontakt med hälften av sponsorerna, säger Christian Falk till HockeyNews.se.

– Vi har en jättebra plan och vi har fått ett ofantligt bra gensvar. Det är mer än vad vi kunnat drömma om. Jag ser med stor tillförsikt fram emot den här veckan och är ganska säker på att vi kommer att ro detta i hamn, säger han vidare.

Spelarna har också fått veta att deras löner inte är i fara.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt