Annons:

VH-spelare kan tvingas till operation: ”Det är jäkligt tråkigt”

Jakob Karlsson kan i värsta fall tvingas till operation av sin skadade handled. Foto: Ossian Mathiasson

VH-spelare kan tvingas till operation: ”Det är jäkligt tråkigt”

Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson bröt handleden i matchen mot Mariestad i lördags. Nu väntar fyra veckor i gips, men i värsta fall kan VH-spelaren tvingas till operation.
– Den risken finns, men är ganska liten, säger Jakob Karlsson.

Annons:

Det var en bit in i den tredje perioden i lördagens hemmamatch mot Mariestad som olyckan var framme för Jakob Karlsson.

– Jag blev tacklad och hade handleden i en konstig vinkel så att den klämdes, sa VH-kaptenen då.

Han togs till sjukhus och några timmar senare kom beskedet att handleden är av och läkarens dom var gips i fyra veckor. ”Det känns överdrivet”, var Karlssons kommentar strax efter beskedet.

”Känns orimligt”

I går gjordes en ny röntgen av den skadade handleden. Svaret på den kom i dag och var inte bättre än det som läkarna har sagt tidigare.

– Nu har jag röntgats två gånger och de säger samma sak. Det känns orimligt med tanke på att jag inte har särskilt mycket smärta. Men flera personer som kan mer än jag har sagt att det är fyra veckor i gips som gäller så jag får utgå från det. Det är relativt meningslöst att stressa fram något och det borde vara god chans att vara tillbaka till starten av playoff, säger Jakob Karlsson.

Ny röntgen nästa vecka

Samtidigt finns det en risk att Vimmerbykaptenen kan tvingas till operation.

– Märker de att den lösa biten läker fel måste de operera och då är säsongen rätt körd. Risken finns, men är liten om jag fattat det rätt.

Någon gång under nästa vecka väntar ytterligare en träff med läkare.

– Då ska de röntga igen och se hur det ligger till, säger Jakob Karlsson.

Helt klart är att Karlsson, som är en av Vimmerbys viktigaste spelare, kommer att missa många matcher.

– Det är jäkligt tråkigt. För egen del har det känts bra de sista veckorna och vi har fått ihop det bra i kedjan med Fomin (Henri) och Pontus (Johansson). Nu får jag försöka bidra på andra sätt. Det hade varit ännu tyngre om skadan kommit om två veckor, nu finns det i alla fall en viss chans att komma tillbaka.

Vad kan du bidra med i det här läget?

– Det handlar om att stötta och peppa killarna och vara närvarande. För egen del gäller det att träna på så att jag är i så bra form som möjligt när jag kommer tillbaka.

Problemfri grupp

Jakob Karlsson tror att laget kommer fortsätta prestera bra resultat även utan honom.

– Jag tycker att vi har ett stabilt lag med många ledare. Det är den minst problemfria grupp jag varit med om, det har inte varit något tjafs under hela säsongen i stort sett. Nu måste de mer erfarna spelarna kliva fram och ta ännu mer ansvar i omklädningsrummet och det kommer de lösa utan problem. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt