Annons:

VH-tränarens varning inför hemmamatchen i morgon: ”Inte alls så vi vill spela”

Mattias Wigley tar Jakob Karlssons plats mellan Henri Fomin och Pontus Johansson. Foto: Ossian Mathiasson

VH-tränarens varning inför hemmamatchen i morgon: ”Inte alls så vi vill spela”

Nästjumbon Hanhals på hemmais. Det är en match som Vimmerby Hockey är storfavorit i. Men tränaren Phil Horsky utfärdar en varning.
– Deras spel går ut på att det ska gå upp och ner hela tiden. Det är inte alls så vi vill spela, säger han.

Annons:

Efter ett par förluster har Vimmerby radat upp tre raka segrar i Allettan. Varken Kristianstad, Troja/Ljungby eller Mariestad har klarat av att ta poäng av VH.

Det i sin tur har gjort att Vimmerby har klättrat upp som trea i Allettan-tabellen, fem poäng bakom ettan Kallinge/Ronneby och tre poäng bakom ekonomiskt krisande Kristianstad.

– Det funkar bra för oss nu. Jag tycker egentligen att vi har spelat bra hela tiden, men sen hade vi två matcher där vi tappade huvudet litegrann, säger Phil Horsky.

Målglatt motstånd

Hanhals överraskade genom att ta sig till Allettan och har plockat sju poäng på sina åtta första matcher. Laget har vållat problem för Vimmerby tidigare under säsongen och kan kanske göra det igen.

– De har gjort näst flest mål i serien och släppt in näst flest. Det är ett bevis på hur de spelar, det är mycket upp och ner hela tiden. Det är inte alls så vi vill spela. Det finns inget lag som tycker om den typen av hockey. För oss gäller det att förstå vad deras styrka är och hur vi ska göra för att vinna matchen.

Vad kan ni göra för att stoppa en sådan matchbild?

– Vi måste vara på tå och redo och hela tiden vara medvetna om att de väntar och chansar. Beslutsfattningen med puck måste vara på topp och vi ska se till att kontrollera mittzon. Vi vill inte vinna en match på chans utan på att vi har förberett oss bra och att vi tar rätt beslut på isen.

”Kul utmaning”

Phil Horsky har sett flera matcher med Hanhals och ska förbereda sitt lag med information från dessa.

– Jag har scoutat dem i tre matcher och har sett allt. Det är utan tvekan ett skickligt lag med bra skridskoåkare och mycket talang.

För Vimmerby är det här första matchen av tre den här veckan. På fredag väntar Tranås på bortais och på söndag kommer Huddinge till Vimmerby.

– Det är tufft, men också en kul utmaning och det gillar vi, säger Phil Horsky.

Wigley tar Karlssons plats

Vimmerby kommer som bekant till spel utan skadade lagkaptenen och centern Jakob Karlsson. I övrigt rapporteras ett skade- och sjukdomsfritt VH.

Klart är att Mattias Wigley kommer att ta Jakob Karlssons plats i kedjan med Pontus Johansson och Henri Fomin.

Hur har tankarna gått där?

– Wigley har så mycket energi och spel i sig. Tankarna är helt enkelt att han kommer kunna bidra mycket i den kedjan.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt