MÄKTIG KROSS AV VH I KVÄLL – TVÅ SPELARE GJORDE HATTRICK

Vimmerby Hockey mosade Hanhals på hemmais i kväll och vann med hela 9-1. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey stod för en mäktig kross i kvällens hemmamatch mot Hanhals. VH spelade ut motståndet rejält och hade 4-0 redan efter den första perioden. Till slut skrevs segersiffrorna till 9-1. Värt att notera är att både Martin Jönsson och Hampus Harlestam gjorde hattrick.

Vimmerby startade matchen bra och körde under långa stunder över nästjumbon Hanhals i den första perioden. Det gav också rejäl målmässig utdelning.

Innan sju minuter var spelade hade publikfavoriten Måns Carlsson gett hemmalaget ledningen. Vimmerby var dock långt ifrån färdigt med målproduktionen där. Drygt tre minuter efter Carlssons 1-0-mål satte Mattias Wigley 2-0 och VH:s drömstart var ett faktum. Martin Jönsson gjorde sedan ett riktigt fint mål fram till 3-0 13.19 in i perioden och 30 sekunder innan pausvilan utökade samme Jönsson till 4-0.

Värt att notera är att Martin Jönsson innan kvällens fullträffar bara hade gjort två mål i Vimmerbydressen och båda de målen kom i en och samma match när han provspelade för att få ett kontrakt.

Hade lekstuga

Under de sista fem minuterna hade hemmalaget total lekstuga i Hanhals zon och faktum är att ledningen kunde ha varit ännu större än 4-0.

Om den första perioden var i publikens smak blev den andra akten betydligt mer av en axelryckning. Vimmerby skapade förvisso flera frilägen som inte resulterade i mål, bland annat fick Martin Jönsson chansen att göra ett hattrick. 5-0 kom ändå halvvägs in i perioden och gjordes av Hampus Harlestam.

Hattrick för Jönsson

Det tog sedan inte mer än en minut och 17 sekunder in i den sista perioden innan Hampus Harlestam gjorde sitt andra mål för kvällen fram till 6-0. Om det skulle stanna där? Absolut inte. Det dröjde nämligen inte mer än några minuter innan Martin Jönsson fullbordade sitt hattrick när han satte 7-0 mellan benen på målvakten. 8-0 kom sedan av bara farten genom Mattias Wigley.

Länge såg det ut som att Tomas Rydén skulle kunna hålla en ny nolla i Allettan, men den sprack med knappt tio minuter kvar att spela. Rydén klarade inte av att plocka ett högt avslut från Kim Jonsson och 8-1 var därmed ett faktum. Mot slutet av matchen fick VH chansen att spela i fem mot tre. Hemmalaget passade då på att lura upp motståndarna rejält och Hampus Harlestam kunde göra 9-1 och därmed fullborda ett hattrick även han.

Vimmerby-Hanhals 9-1 (4-0, 1-0, 4-1)

Första perioden: 1-0 (06.51) Måns Carlsson (Hampus Harlestam), 2-0 (10.06) Mattias Wigley (Pontus Johansson, Pelle Ström), 3-0 (13.19) Martin Jönsson (Pelle Ström, Oskar Carlsson), 4-0 (19.30) Martin Jönsson (Oscar Gustavsson, Oliver Kempainen).

Andra perioden: 5-0 (31.45) Hampus Harlestam (Anton Carlsson, Måns Carlsson).

Tredje perioden: 6-0 (41.17) Hampus Harlestam (Ludvig Jardeskog, Alexander Andersson), 7-0 (45.31) Martin Jönsson (Christian Blomqvist, Oliver Kempainen), 8-0 (46.49) Mattias Wigley (Henri Fomin, Pontus Johansson), 8-1 (50.10) Kim Jonsson (David Stenbacka, Ludvig Rantanen), 9-1 (16.20) Hampus Harlestam (Måns Carlsson, Jacob Isaksson) spel fem mot tre.