Annons:

Sex stygn och ett sargat ansikte stoppar inte Ström:

Pelle Ström fick flera skador i ansiktet i gårdagens match mot Hanhals. Han kommer dock att spela morgondagens derby mot Tranås. Foto: Privat

Sex stygn och ett sargat ansikte stoppar inte Ström: "Spelar i morgon"

Sex stygn och ett rejält sargat ansikte stoppar inte Vimmerby Hockeys Pelle Ström. Han kommer att spela morgondagens derby mot Tranås AIF.
– Jag är på jobbet nu, ska träna ishockey senare i dag och i morgon spelar jag mot Tranås, säger Pelle Ström.

Annons:

Det var i mitten av den tredje perioden i matchen mot Hanhals i går som olyckan var framme för Pelle Ström. Han tacklades in i kanten på det plexiglas som mycket märkligt är placerat mellan båsen i Vimmerby ishall.

– Det var ingen ful tackling. Jag skulle slå en passning och lutade mig åt vänster med överkroppen för att få längre räckvidd. Jag fick en tackling och då var jag redan över båset och så tog det tvärstopp när jag mötte plexit. Halva ansiktet slog emot den röda hårda plasten som är på kanten av plexit, säger Pelle Ström.

”Dubbelt så stor”

Pelle Ström var allt annat än vacker efter matchen med en sprucken haka, ett trasigt ögonbryn och ett svullet öga.

– Jag är inte så vacker i dag heller kan jag säga med ett öga som står upp mer och mer och en haka som är dubbelt så stor. Men annars mår jag bra, säger Pelle Ström.

Efter matchen fick VH-spelaren åka till Västerviks sjukhus för att sy ihop ögonbrynet och ett rejält jack i hakan.

– Det blev totalt sex stygn i ansiktet. Läkaren sa att de använder en specialtråd nu och om jag hade kommit in med samma skador för två år sedan hade det blivit dubbelt så många stygn. 

”Årets viktigaste match”

Vimmerby gjorde en mycket bra match mot Hanhals och vann till slut med 9-1. I morgon väntar derby borta mot Tranås. Det är ett Tranås som, tvärtemot VH, har haft det tungt den senaste tiden. Vimmerby är trea i tabellen med 18 poäng och Tranås är sexa med 14 poäng.

– Det blir en tuff utmaning och vi har revansch att utkräva mot dem. Som vi har spelat i de sista matcherna tror jag absolut att vi har en jättegod chans. Vi ska fortsätta vara ödmjuka och slita för varandra. För oss Vimmerbykillar är det nästan årets viktigaste match. Det är verkligen upp till bevis, säger Pelle Ström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt