Annons:

Harlestams historiska trippel mot Hanhals: ”Mest chockad”

Hampus Harlestam gjorde ett för egen del historiskt hattrick mot Hanhals. Nu ser Vimmerbyspelaren fram emot derbymötet med Tranås. Foto: Linus Johansson

Harlestams historiska trippel mot Hanhals: ”Mest chockad”

I onsdagens 9-1-seger mot Hanhals gjorde Vimmerby Hockeys forward hattrick. Faktum är att det var hans första hattrick någonsin i Hockeyettan.
– Det är min sjätte säsong i ettan så det var väl på tiden kanske. Jag blev mest chockad, säger Hampus Harlestam.

Annons:

Vimmerby är inne i en mycket stark säsong, men har inte direkt vräkt in mål framåt. Mot Hanhals var det skillnad och VH hittade nätet vid inte mindre än nio tillfällen.

– Jag är lite chockad över hur pass mycket bättre vi var. Jag tycker att vi hade lite svårt med Hanhals i grundserien, speciellt på bortaplan. Jag vet inte om de tappat luften litegrann eller bara gjorde en sämre match. Samtidigt var det kul att vi fick göra en del mål, vi brukar ju inte göra så många, säger Hampus Harlestam.

Hur ser du på er insats i den matchen över 60 minuter?

– Jag tycker att vi har mer att ge. Vi slarvade ofta i mittzon och så kunde vi ha varit lite aggressivare i egen zon. Men offensivt har vi aldrig skapat så mycket som i går. Det var kul att vi gjorde bra saker i anfallszon. Nu får vi försöka ta med oss det till matcher där det är lite tajtare och tuffare motstånd.

Mer chockad än glad

För Hampus Harlestam blev matchen speciell på det sättet att han gjorde tre mål.

– Det är min sjätte säsong i ettan och det var mitt första hattrick så det var väl på tiden kanske, säger 25-årigen.

Hur kändes det?

– jag vet inte... jag kunde ha gjort fem mål känns det som. Jag blev mest chockad över att det blev tre mål snarare än glad. Hade jag gjort ett 3-2-mål mot Kristianstad hade jag blivit gladare. 

”Skulle vara en riktig dröm”

Faktum är att Hampus Harlestam är på väg mot en poängmässig rekordsäsong i Vimmerbydressen. Tidigare säsonger har han gjort 24, 28 och 32 poäng. Den här säsongen är han redan uppe i 27 poäng.

– Det är svårt att jämföra den här säsongen med de tre tidigare när jag varit center. Som center är man mer involverad i spelet i stort, som ytterforward blir det mer att man är med i anfallsspelet. Men det är klart att om man tittar på poängen har det gått lite bättre. Samtidigt tycker jag att min säsong har varit lite upp och ned och det har varit stunder där jag gått poänglös i några matcher. Men så länge vi vinner är jag glad. Jag är verkligen sugen på att spela en kvalserie, det skulle vara en riktig dröm. Det trodde jag inte när jag flyttade hit från början.

Vågar du drömma om en kvalserie med Vimmerby i vår?

– Jag vet inte. Man drömde om det förra året med det laget vi hade då, men sen blev det bom i playoff två. Om ettan i Allettan hade gått direkt till kvalserien hade det varit lättare att drömma om det, men i playoff kan vad som helst hända, säger Hampus Harlestam.

”Var för dåligt”

I morgon väntar rivalmöte med Tranås och det är något som Hampus Harlestam ser fram emot.

– Redan min första säsong i Vimmerby kände jag av rivaliteten och nu finns den verkligen där. Man vet att det kommer bli grinigt och mycket känslor. Vi har en jäkla revansch att ta på Tranås efter förlusten i premiären. Jag tycker att vi skulle ha vunnit där, att tappa 2-0 var för dåligt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt