Annons:

Tommie nominerad till årets eldsjäl: ”Trodde att någon skojade”

Tommie Andersson är en av tre nominerade till Beijers Eldsjälsstipendium. Foto: Linus Johansson

Tommie nominerad till årets eldsjäl: ”Trodde att någon skojade”

Tommie Andersson från Vimmerby är en av tre nominerade till Beijers Eldsjälsstipendium. Priset delas ut för första gången i samband med matchen mellan Sverige och Finland i Beijer Hockey Games på Hovet i Stockholm om ett par veckor.
– När de ringde och berättade det i fredags trodde jag att det var någon som skojade, säger Tommie Andersson.

Annons:

Sweden Hockey Games har till i år blivit Beijer Hockey Games. I samband med turneringen kommer Beijer Byggmaterial att dela ut ett eldsjälsstipendium.

– Det här är ett fantastiskt tillfälle att uppmärksamma personer som genom sitt engagemang varit med och byggt svensk ishockey. Det här är personer som har gett av sin fritid för att skapa möjligheter för våra hockeyföreningar och aktiva att fortsätta utvecklas. Vi på Beijer Byggmaterial är stolta att kunna presentera de nominerade och ser fram emot att hylla dessa under Beijer Hockey Games, säger Geir Thomas Fossum, vd för Beijer Byggmaterial, i ett pressmeddelande.

”Alla är fantastiska”

Under de senaste månaderna har massor av nomineringar på eldsjälar över hela landet skickats in. Nu har tre finalister plockats fram. En av dem är Tommie Andersson, ungdomsledare i Vimmerby Hockey.

– De ringde i fredags och berättade det. Jag förstod inte alls först och trodde att det var någon som skojade, säger Tommie Andersson.

Hur känns det att vara nominerad?

– Det är kul, men samtidigt känner jag mig lite generad. Det är väldigt många som jobbar ideellt för Vimmerby Hockey och lägger ned både tid och själ i det. Alla i klubben är fantastiska så egentligen kunde vem som helst vara nominerad.

Ledare för 06-laget

Till vardags är Tommie Andersson ledare för Vimmerby Hockeys 06-lag.

– Jag sköter träningarna ihop med övriga ledare och plockar lite puckar, ställer ut koner och visar någon övning. Sen är det viktigt att pusha killarna och småsnacka lite. Vi är åtta ledare för årskullarna 04-06 och jag är väl kanske den som är minst hockeykunnig. Nästan alla har spelat hockey förutom jag, men jag är väl bra på något annat, skrattar Tommie Andersson.

Priset till årets eldsjäl kommer att delas ut i samband med matchen mellan Sverige och Finland i Beijer Hockey Games den 10 februari. De nominerade bjuds på hotellövernattning och VIP-biljetter till matcherna under lördagen och söndagen.

”Satt långt inne”

Tommie Andersson berättar att han först tvekade på att tacka ja till att bli nominerad.

– Det satt långt inne att jag ens tackade ja till det. Dels är jag inte så mycket för att prata om mig själv och sen är det biten med att jag verkligen tycker att det finns så många i klubben som gör ett bra jobb. Samtidigt är jag glad att jag är nominerad, det trodde jag inte.

Vinnaren av stipendiet får, förutom äran, också en prissumma att använda på valfritt sätt i sin förening.

Fakta

Nominerade till Beijers Eldsjälsstipendium:

Tommie Andersson, Vimmerby Hockey:

"I ur och skur, i vått och torrt är du alltid på plats. Om det så är träning, korvgrillning på torget, kiosken, speaker osv. En människa som ger av hela sig själv för just Vimmerby hockey. Du är en förebild och en otroligt härlig glädjespridare”.

Björn och Tina Lundkvist, Enköpings SK Hockey:

"Jag vill nominera Björn o Tina Lundqvist. Enköping SK Hockey. Vilka eldsjälar!!! Genom sitt engagemang har de krigat för tjejhockeyn i Enköping. Efter flera års kämpande med orimliga träningstider och endast ett fåtal deltagare, så har de äntligen lyckats. Nu har klubben 30 aktiva tjejer med 1 lag i Flickor S och ett lag i Flickor M. I september hade de sin första tjejcup för Flickor M och den var väldigt lyckad. Med dessa eldsjälar vid sin sida är jag stolt att vara förälder till en av tjejerna i deras lag”.

Hannu Heinola, Väsby IK Hockey:
"Han har varit materialare i cirka 50 år där han alltid ställt upp för klubben. Utan en sån kille skulle inte idrotten funka”.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt