SENT MÅL SÄNKTE VH – UTAN POÄNG MOT JUMBON

Vimmerby Hockey föll borta mot Grums IK på fredagskvällen.

Vimmerby Hockey förlorade tungt mot jumbon Grums IK. Med två minuter kvar avgjorde hemmalaget den täta drabbningen med ett 2-1-mål.

Den första perioden mellan jumbon Grums IK och Vimmerby Hockey slutade mållös, men gick på poäng till gästerna. VH vann skotten ganska klart och skapade också de farligaste chanserna.

I den andra akten blev det dock en scenförändring. Grums fick stundtals hårt tryck på VH och skapade flera klara målchanser för att ta ledningen. Men antingen var skotten av för låg kvalitet eller så stod Tomas Rydén i vägen.

Efter knappt tolv minuter kunde dock Matthias Kempi göra 1-0 för Grums. Hemmaspelaren gick runt målet och valde att lägga in pucken på kassen. Sannolikt tog den på någon och studsade in.

Förtvivlat svårt

Vimmerby hade förtvivlat svårt och skapade knappt en het målchans på hela perioden och såg ut att få gå till pausvila i underläge. Men med 45 sekunder kvar skickade Alexander Andersson in 1-1 från blå. Ett extremt viktigt mål förstås.

Med kvitteringen i ryggen kom VH ut starkt i den tredje perioden. Gästerna hade stort puckövertag, men hittade inte riktigt någon kanonchans att ta ledningen.

Efter halva den sista perioden gick matchen lite i stå. Inget av lagen skapade egentligen något av värde och matchen såg ut att gå mot förlängning.

Men med drygt två minuter kvar kom ett blytungt baklängesmål för VH. Grums, som ännu inte vunnit på hemmais, gjorde 2-1. Efter lite studsar kom Grums tre mot en och lyckades få in pucken på något märkligt sätt.

VH försökte hitta en kvittering, tog målvakten med en minut och 30 sekunder kvar men 2-2-målet kom aldrig.