Annons:

Dubbla glädjebesked till VH-fansen: ”Räknar med båda”

Vimmerby Hockey räknar med att Pontus Johansson kan spela på fredag. Foto: Linus Johansson

Dubbla glädjebesked till VH-fansen: ”Räknar med båda”

Skadeläget ser ut att ljusna rejält för Vimmerby Hockey den här veckan. Fystränaren Richard Söderlund lämnar i kväll positiva besked kring Pontus Johansson och Henri Fomin.
– Vi räknar med att ha båda i spel på fredag, säger Söderlund.

Annons:

Det var i bortamatchen mot Tranås för en och en halv vecka sedan som både Pontus Johansson och Henri Fomin tvingades utgå med skador. Johansson åkte på en ful tackling mot huvudet och ådrog sig en hjärnskakning medan Fomin åkte på en lårkaka.

Båda har missat de tre efterföljande matcherna mot Huddinge, Kallinge/Ronneby och Grums. Som läget ser ut nu kommer dock både Pontus Johansson och Henri Fomin att kunna spela bortamatchen mot Visby/Roma på fredag.

– Jag har haft samtal med Pontus i kväll, han har varit på is och tränat pulshöjande. Han har inte fått något återfall utan ligger bra till med hjärntrappan. Det är fullt fokus på att han ska spela på fredag. Att vi har spelledigt fram till fredag gör att han kan återhämta sig ordentligt utan att känna någon stress, säger Richard Söderlund.

Henri Fomin var med på hela träningen i kväll.

– Blödningen i låret har lagt sig vilket gör att han kan trycka till. Han har fortfarande lite smärta i benet, men han har ett antal dagar på sig innan det är match. Även för hans del är det fullt fokus mot att spela på fredag.

Tuff helg

Det är en tuff helg som väntar för Vimmerby med dubbla bortamatcher mot Visby/Roma på fredag och Kristianstad på söndag.

– När vi kommer hem till Vimmerby på lördagen blir det ett lättare fyspass och gemensamt käk. Sen får killarna en lugn kväll innan vi åker till Kristianstad på söndagen, säger Richard Söderlund.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt