Annons:

  • Salminen på plats i Vimmerby – möt honom här: ”En konstig säsong

    Saku Salminen har anlänt till Vimmerby och blev tidigare i dag hämtad på flygplatsen i Kalmar av klubbchefen Daniel Stolt. Foto: Ossian Mathiasson

  • Salminen på plats i Vimmerby – möt honom här: ”En konstig säsong

    Finländaren Saku Salminen gör sin första träning med sina nya lagkamrater på onsdagseftermiddagen.

  • Salminen på plats i Vimmerby – möt honom här: ”En konstig säsong

    Saku Salminen tränade med VH för första gången på onsdagskvällen.

Salminen på plats i Vimmerby – möt honom här: ”En konstig säsong"

Han har gjort fyra säsonger i SM-Liiga, spelat i KHL och representerat Finland i JVM. I dag kom 24-årige Saku Salminen till Vimmerby och ska strax göra sitt första ispass med sina nya lagkamrater.
– Jag gillar att ta mig an nya utmaningar och nu ser jag verkligen fram emot den här utmaningen i Vimmerby, säger Saku Salminen.

Annons:

Saku Salminen har hunnit med en hel del i sin hockeykarriär. På meritlistan finns bland annat fyra säsonger i högsta ligan hemma i Finland, spel med Jokerit i KHL i Ryssland och junior-VM.

– Jag har haft förmånen att spela med riktigt bra och meriterade spelare och har lärt mig mycket av dem under resans gång. Jag ser mig också som en väldigt social kille som gillar att träffa nya människor och ta mig an nya utmaningar. Jag ser verkligen fram emot den här utmaningen i Vimmerby och vad som kommer att hända i Sverige, säger Saku Salminen.

Första klubben i Sverige

Fram till den här säsongen hade Salminen bara spelat i finska klubbar. Vimmerby blir hans första klubb i Sverige. Men den svenska hockeyn bör inte innebära några problem för den stora (191 centimeter, 93 kilo) centern.

– Jag har spelat mot svenska lag i Champions Hockey League och i träningsmatcher och jag har också mött Sverige många gånger med juniorlandslaget. Så det är klart att jag har en idé om hur man spelar i Sverige. Men till slut handlar det ändå om att älska sporten och spelet och att vara öppen för allt som dyker upp.

Varför föll valet på Vimmerby?

– Mitt kontrakt med Kaufbeuren gick ut och när jag tittade på de alternativ jag hade kände jag att Vimmerby var det bästa och mest intressanta för mig, säger Saku Salminen.

 ”Konstig säsong”

Vimmerbys senaste tillskott har haft en minst sagt rörig säsong och VH blir hans fjärde klubb under 2018/19. Han inledde säsongen med Anglet i Frankrike, fortsatte den sedan i ECDC Memmingen i Tyskland innan han tog ett kliv uppåt i det tyska seriesystemet till ESV Kaufbeuren.

– Det har varit en konstig säsong, helt klart. Nu är jag bara glad över att få spela med Vimmerby resten av säsongen och veta att jag ska vara här och ingen annanstans.

Det kan inte ha varit en optimal säsong för dig?

– Självklart inte, men du får hela tiden se till att göra det bästa av alla situationer.

Vill lära sig mer

Kunskapen om Vimmerby som lag och stad är ytterst begränsad.

– Jag vet att det finns några finska spelare i laget, men det är allt. Jag ser fram emot att få veta mer och lära mig mer om Vimmerby.

VH har sedan tidigare två finska spelare i laget i Sebastian Kauppila och Henri Fomin och har dessutom Patrik Forsberg på ett tryout-kontrakt.

– Jag känner ingen av dem sedan tidigare, men är säker på att vi kommer att trivas tillsammans, säger Saku Salminen.

Hållit sig skadefri

Även om det har varit en märklig säsong så känner 24-åringen att han kommer till Vimmerby i bra form.

– Jag är i god form. Det spelar egentligen ingen roll var du spelar, du tränar och spelar alltid för att hålla dig i bra form oavsett. Jag har också klarat mig från skador den här säsongen och det är jag verkligen glad för.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en stor spelare som gillar att kämpa hårt, spela fysiskt och att spela både defensivt och offensivt. Jag ser mig främst som en playmaker och gillar att spela fram mina lagkamrater till mål, men vill förstås göra mål själv också. Jag är en bra tekare och det är viktigt att vinna tekningarna så att man får spela mer med pucken istället för att slösa energi på att jaga den, säger Saku Salminen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt