Annons:

VH kan vänta sig en fysisk match på ön – här placeras Salminen

Phil Horsky ser fram emot ett tufft veckoslut. Foto: Ossian Mathiasson

VH kan vänta sig en fysisk match på ön – här placeras Salminen

Vimmerby Hockey har ett mycket tufft veckoslut framför sig. Först väntar Visby/Roma borta i kväll och två dagar senare står Kristianstad på schemat, även den matchen på bortais.
– Det känns som att det börjar på riktigt nu, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Efter en tung period med en mängd skador och ett par förluster har Vimmerby Hockey haft matchledigt en vecka. På fredagskvällen går laget in i hetluften igen.

– Det känns bra att komma igång igen och som att det börjar på riktigt nu. Framförallt känns det bra att vi får tillbaka både Pontus (Johansson) och Fomin (Henri), säger Phil Horsky.

”Bra atmosfär”

I sin senaste match föll Vimmerby med 2-1 borta mot jumbon Grums. Fem matcher återstår i Allettan för VH:s del och fyra av dem spelas på bortaplan.

– Vi har spelat bra borta så det ser jag inte som något problem. Och efter vår senaste match mot Grums så vet jag att laget kommer att svara på rätt sätt.

Hur har stämningen varit efter förlusten mot Grums?

– Vi hade ledigt ett par dagar direkt efter matchen, men nu har vi haft en bra träningsvecka med fyra bra träningsdagar. Vi har gått igenom mycket och skruvat lite här och där i spelsystemet. Vi har bra atmosfär och stämning i gruppen, det är kul.

Defensiv center

På fredagskvällen väntar sjuan i Allettan, Visby/Roma, på Gotland. En erkänt svår match mot ett lag som är jobbigt att möta.

– Det blir tufft, Visby är ett fysiskt lag. Jag har precis kollat på första matchen mot dem (Visby vann med 4-3) och där satte de mycket press på oss. De tävlar stenhårt och spelar på gränsen så vi måste verkligen vara redo från början.

I VH har nyförvärvet Saku Salminen gjort sina första träningar.

– Jag har sett precis det vi visste. Han är stark, har bra positionsspel och är en defensiv center. Man kan inte förvänta sig så mycket offensivt, men han kommer att göra sitt jobb defensivt och i boxen med tekningar och så vidare. Vi har värvat honom på grund av hans styrkor och de finns i det defensiva spelet och det är jätteviktiga bitar för att vinna matcher, säger Phil Horsky.

Räknar med Salminen

På torsdagskvällen var Saku Salminen ännu inte spelklar för Vimmerby.

– Men vi räknar med att övergången kommer att godkännas från förbundet under dagen.

Salminen kommer att spela med Henri Fomin och Sebastian Åkesson.

– Det var så vi tränade i går. Jag vill se honom med Fomin, som är snabb, och med ”Åke”, som hittar passningarna. Det kan funka, men det är inget som är hugget i sten.

Till helgens matcher har Vimmerby även tillgång till ett centerlån i form av Kalle Smedberg från HV71 J20.

– Jag tycker om honom, hans storlek och hans sätt att spela. Som det ser ut nu kommer han att gå med ”Kempa” (Oliver Kempainen) och Jönsson (Martin). Sen får vi se hur det blir framöver, om vi kan få med honom något mer.

Frågetecken för Isaksson

Efter matchen mot Visby/Roma övernattar Vimmerby på Gotland.

– Sen åker vi hem och tar en sen lunch och tränar fys i Vimmerby och så återhämtar och förbereder vi oss för matchen mot Kristianstad. Det är ett tufft upplägg, men också en kul utmaning. Det blir kul att få lite teambuilding, det växer vi av, säger Phil Horsky.

Jakob Karlsson går fortfarande med gips och missar förstås helgens båda matcher. Till matchen mot Visby/Roma finns det dessutom ett frågetecken för backen Jacob Isaksson, som är sjuk.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt