VH STUDSADE TILLBAKA – MEN SEGERN KAN BLI DYRKÖPT

Vimmerby Hockey tog tre poäng på Gotland. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey studsade tillbaka efter förlusten mot Grums. I kväll blev det tre poäng i den svåra bortamatchen mot Visby/Roma. 4-1-segern kan dock bli dyrköpt. Både Oskar Carlsson och Anton Carlsson tvingades bryta matchen och den förstnämnda har förts till sjukhus för röntgen.

Vimmerby gjorde en mycket bra förstaperiod och tog ledningen med 1-0 genom Alexander Andersson efter sex minuters spel. Det var också ställningen efter den första perioden, men sett till spel och chanser borde VH haft med sig ytterligare något mål.

Dubbla skadesmällar

Bortalaget fick istället omedelbar utdelning i mittakten när Mattias Wigley satte 2-0 redan efter 18 sekunder. När Alexander Andersson utökade till 3-0 i spel fem mot tre i mitten av perioden såg det mycket bra ut för VH. Visby/Roma lyckades dock få till en reducering i boxplay i slutdelen av perioden, vilket skapade viss nerv i matchen.

Visby/Roma satsade på att ta ut målvakten med tre minuter kvar, men kom aldrig närmare. Istället fastställde Sebastian Åkesson slutresultatet till 4-1 med 30 sekunder kvar att spela.

I slutet av matchen drog sedan hemmalagets Daniel Smith på sig ett matchstraff.

Segern till trots så var inte allt uppåt i Vimmerby. I den första perioden tvingades backen Oskar Carlsson utgå med en handskada och han har förts till sjukhus för röntgen. I den andra perioden tvingades också Anton Carlsson bryta matchen efter en ful tackling.

Visby/Roma-Vimmerby 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Första perioden: 0-1 (06.00) Alexander Andersson (Martin Jönsson).

Andra perioden: 0-2 (20.18) Mattias Wigley (Oscar Gustavsson), 0-3 (29.17) Alexander Andersson (Pontus Näsén) spel fem mot tre, 1-3 (35.46) Einar Engström (Fredrik Sandberg).

Tredje perioden: 1-4 (59.30) Sebastian Åkesson i tom bur.