Annons:

Efter VH:s tunga skadesmällar – Horsky öppnar för nyförvärv

Phil Horsky får klara sig utan Anton Carlsson och Oskar Carlsson den närmaste tiden. Foto: Ossian Mathiasson

Efter VH:s tunga skadesmällar – Horsky öppnar för nyförvärv

Två nya spelare har placerats på Vimmerby Hockeys skadelista. Sedan tidigare vill Phil Horsky ha in en ytterforward och beroende på hur länge Oskar Carlsson blir borta kan det också bli ett backförvärv.

Annons:

VH har precis fått tillbaka Pontus Johansson och Henri Fomin från sina skador och plockat in det meriterade nyförvärvet Saku Salminen. 

Men oturen fortsätter att grina Vimmerby i ansiktet som fick lämna Gotland med två tunga skador. Backen Oskar Carlsson har drabbats av ett benbrott i handen och tvingas ha gips i en månad medan Anton Carlsson ådrog sig en hjärnskakning efter en oschysst tackling från en Visby/Roma-spelare. 

– Oskars skada är allvarlig, det är inte bra. Samtidigt skapar det en chans för andra spelare att visa upp sig och det har jag sagt flera gånger när vi har drabbats av skador, så är det. I alla skador finns det också en möjlighet, vi är inte glada men vi försöker tänka positivt och se möjligheterna. Andra spelare måste steppa upp och vi måste spela tajtare som lag, säger Phil Horsky och fortsätter: 

– Vi har ett brett lag som är tillräckligt bra för att vinna oavsett vilket lag vi möter. Det finns inga ursäkter och jag gillar inte att gnälla på skador och sådant.

"Han mår inte bra"

När VH-spelarna kommer hem till stan på lördagseftermiddagen ska Oskar Carlsson åka till Västervik för att röntga handen på nytt så att det ligger rätt i gipset.

Phil Horsky öppnar för att laget kan behöva försöka få in en ny back i laget innan transferfönstret stänger på fredag. 
– Vi väntar på vad röntgen visar i Västervik, sen kommer vi ta ett beslut när vi vet hur länge han kommer bli borta. Det är inte omöjligt att det kan bli en förstärkning på backsidan.

Anton Carlsson fick en ful tackling mot huvudet av en Visby/Roma-spelare under matchen och har åkt på en hjärnskakning. 

– Han mår inte bra, det är inte hans första hjärnskakning och han kommer vila tills han är hundraprocentigt redo. Vi tar det lugnt med honom, säger Horsky. 

Backen är fortfarande sjuk

Redan innan skadan på Anton Carlsson har Horsky varit tydlig med att han vill ha in en ytterforward. Det är ett arbete som pågår för VH-ledningen. 

– Det är tankar som vi har i våra huvuden. Vi har en tillräckligt stark forwardssida men vi behöver en ytterforward till, det är inget snack om saken. Jag vill ha en målskytt som går till kassen och vill skjuta mycket, det är vad vi behöver. Det finns sådana spelartyper, vi måste sortera och hitta rätt kille. 

Jacob Isaksson missade gårdagens match på grund av sjukdom och spelar troligtvis inte söndagens bortamatch mot Kristianstad. 

– Nej, han är fortfarande sjuk. Hugo Petersson från J20-laget är med i morgon och då har vi sex backar.

"Tuff helg med lite sömn"

När Dagens Vimmerby var i kontakt med Phil Horsky vid lunchtid på lördagen hade de precis klivit av färjan i Nynäshamn och siktar på att vara tillbaka i Vimmerby klockan 16.

– Det är en tuff helg med lite sömn för spelarna. Vi gick upp klockan 05 och när vi kommer till Vimmerby kör vi ett kort fyspass, hänger upp grejerna, käkar något och åker hem. Det kan också bli en videogenomgång, jag har precis kollat på gårdagens match. 

Även i morgon har VH tillgång till Kalle Smedberg, centerlånet från HV71 J20. På skadelistan finns just nu tre egna produkter: Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Oskar Carlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt