BRAGDINSATS AV VH – VANN BORTA MOT TOPPLAGET

Hampus Harlestam kvitterade till 3-3 när Vimmerby till slut besegrade Kristianstad med 4-3 på bortais.

Med sex ordinarie spelare på frånvarolistan stod Vimmerby Hockey för en bragdartad insats i kvällens bortamatch mot tabelltvåan Kristianstad. Hampus Harlestam kvitterade i slutet av den tredje perioden och Måns Carlsson blev sedan stor hjälte när han avgjorde i förlängningen.

Förutsättningarna inför matchen var allt annat än bra för Vimmerby. På skadelistan fanns Jakob Karlsson, Oskar Carlsson, Anton Carlsson och Joel Stridell. Dessutom missade Ludvig Jardeskog, Pontus Näsén och Jacob Isaksson matchen på grund av sjukdom.

Kom tillbaka starkt

Vimmerby fick också tuffast tänkbara start på matchen. Efter knappt sju minuter satte Mikael Johansson 1-0 för Kristianstad och fem minuter senare utökade Fredrik Hansson till 2-0.

VH gav dock inte slaget förlorat och fick omedelbart kontakt igen. Bara 51 sekunder efter 2-0-målet reducerade Sebastian Åkesson och inte ens en minut efter det målet avslutade nyförvärvet Saku Salminen läckert fram till 2-2.

Harlestam kvitterade

Den andra perioden förblev sedan mållös. Det går inte säga annat än att Kristianstad hade ett övertag här, men Tomas Rydén i VH-kassen spelade mycket stabilt.

Vimmerby åkte sedan på ett riktigt tufft mål efter 52.24 när Malte Sjögren satte 3-2 till hemmalaget. Men VH visade en enorm styrka den här kvällen och gav inte upp. Istället kom kvitteringen knappt fyra minuter senare, signerad Hampus Harlestam.

Men Vimmerby nöjde sig inte med en poäng. Med mindre än en minut kvar av förlängningen avgjorde Måns Carlsson matchen när han satte 4-3 till bortalaget. Sett till förutsättningarna måste det ses som en bragdinsats av Vimmerby.

VH är trea i tabellen efter 15 spelade matcher.

Fakta

Kristianstad-Vimmerby 3-4 (2-2, 0-0, 1-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (06.44) Mikael Johansson (Tony Pappila, Victor Laz) spel fem mot fyra, 2-0 (12.00) Fredrik Hansson (Johan Lundgren, Gustav Jäderberg), 2-1 (12.51) Sebastian Åkesson (Henri Fomin, Saku Salminen), 2-2 (13.44) Saku Salminen (Pelle Ström).

Tredje perioden: 3-2 (52.24) Malte Sjögren (Robin Sterner, Erik Lundblad), 3-3 (56.17) Hampus Harlestam (Pontus Johansson).

Övertid: 3-4 (64.05) Måns Carlsson.