177 (!) utvisningsminuter och heta känslor när VH J20 vann

Vimmerby Hockeys J20-match mot Alvesta SK blev annat än en välspelad historia. Matchen präglades av fult spel, heta känslor och genererade i totalt 177 utvisningsminuter (!).

VH J20, som toppar sin fortsättningsserie i division 1, drog mest nytta av det hela och vann lördagens målkalas med 7–3. De vände ett tidigt 0–1-underläge till ledning med 3­–1 efter första perioden och utökade sin ledning till 5–1 en bit in i andra perioden.

Alvesta kröp närmare med två reduceringsmål i upptakten av sista perioden men talangfulle Theo Lundqvist sköt segern till VH med två mål i numerärt underläge i slutminuterna.

Slagsmål efter slutsignalen

Matchen var överlag en stökig historia och innehöll otroligt mycket utvisningsminuter, totalt 177 (!) stycken. Alvesta fick 105 utvisningsminuter medan VH hade 72.

Efter slutsignalen blev det ett rejält slagsmål mellan flera spelare och där totalt 125 utvisningsminuter delades ut, varav samtliga fick fem minuter plus matchstraff för slagsmål. Om spelarna – tre från Alvesta och två från Vimmerby – kan förvänta sig en avstängning återstår att se.

VH ligger sex poäng före Nybro Vikings i fortsättningsserien och är på väg mot kval med fyra matcher kvar. Nybro föll nämligen något oväntat med 1–8 mot fyran Nässjö.

Poäng, VH J20: Martin Holmstrand 2+0, Adam Petersson 2+0, Theo Lundkvist 2+0, Hugo Samuelsson 1+0, Hugo Petersson 0+2, Eddie Folkesson 0+2, Adam Koponen 0+1, Anton Olivestam 0+1, Hampus Karlsson 0+1, Albin Enwall 0+1.