Annons:

Stjärnförvärvet nätade dubbelt:

Saku Salminen gjorde två mål i 4-0-segern mot Troja/Ljungby. Foto: Linus Johansson

Stjärnförvärvet nätade dubbelt: "Gläds åt hockeyn igen"

I unga år spåddes Saku Salminen en stor framtid. Nu vill 24-åringen hitta tillbaka till glädjen – och han har fått en bra start i Vimmerby Hockey.
– Jag kan glädjas åt hockeyn igen, säger han efter två mål i 4-0-segern mot Troja/Ljungby.

Annons:

2012/13 spelade Saku Salminen JVM med för att bara nämna några Rasmus Ristolainen, Aleksander Barkov, Teuvo Teräväinen och Markus Granlund.

Nu heter lagkompisarna något helt annat – men han tycks njuta av inledningen på sin vistelse i Vimmerby.

– Jag kom hit öppensinnad och försöker njuta av hockeyn igen och ha roligt. Så här långt har det gått bra. Det är bra lagkamrater och enkelt att komma in här, säger Saku Salminen.

I sin andra match i VH-tröjan blev det ett mål och ett assist. I sin tredje – kvällens 4-0-seger mot Troja/Ljungby – gjorde han två mål.

– Man vill alltid göra mål och att göra det och få några poäng boostar alltid självförtroendet, så det är skönt.

"Alla är i bra form"

Han tyckte att hans lag var förtjänta av segern.

– När vi fick press på dem blev de trötta och gjorde misstag. Vi utnyttjade våra chanser och gjorde en bra laginsats. Det var skönt med tre poäng.

Hur känns det för egen del?

– Det känns bra. När jag kom hit hade jag inte spelat på en månad, men jag kände direkt att jag hittade rytmen efter den första matchen. Det är ett bra gäng här, alla är i bra form och jobbar hårt. Jag tycker att vi körde på hela tiden och vi lyckades få med oss poängen.

Är nivån som du förväntade dig?

– Jag har spelat i bra ligor och med några av de bästa spelarna i världen, det är klart att det är lite skillnad. Men i de här ligorna hade jag en lite mer defensiv roll, så att komma hit känns bra. När jag var yngre gjorde jag alltid mycket poäng och det är kul att kanske kunna göra det igen. 

"Alltid bra skridskoåkare"

Saku Salminen hyllar sina lagkamrater och framför allt när det kommer till deras skridskoåkning.

– Det är alltid bra skridskoåkare i Sverige, sedan kanske inte den individuella skickligheten är så hög alltid, men jag trivs här. Det är ett bra gäng och det känns roligt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt